Artūras Zuokas atsiprašė Remigijaus Šimašiaus šeimos

Siekiantis dar vienos kadencijos Vilniaus meras Artūras Zuokas atsiprašė Remigijaus Šimašiaus ir jo šeimos už tai, kad jo žmona Agnė Zuokienė socialiniame tinkle R.Šimašiaus vaikus pavadino „sumaišytais“, nes ir R.Šimašiui, ir jo žmonai Agnei Šimašienei tai antroji santuoka.

A.Zuokas ir R.Šimšius.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
A.Zuokas ir R.Šimšius.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Žinių radijas

Mar 9, 2015, 1:00 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 4:36 AM

„Ir aš, ir iš savo komandos visada reikalauju, kad neturime nusileisti iki tam tikrų įžeidinėjimų. Nors labai daug tokios kritikos ir tokio lygio puolimo prieš mane ir mano šeimą, jokiu būdu neturime nusileisti iki tokio lygmens. Žmona atsiprašė už tą įkarščio įrašą.

Tikrai galiu pasakyti, jog ji jaučiasi labai nepatogiai. Ir aš jos vardu atsiprašau Remigijaus Šimašiaus ir jo šeimos, ir visų kitų komentatorių, kurie ten buvo“, – laidoje „Noriu būti meras“ pirmadienį sakė A.Zuokas.

Žmonos komentarą jis aiškino moterišku jautrumu ir įkarščio akimirka:

„Žmona, kaip kiekviena moteris, jautriai reaguoja, kai kas nors taiko dvejopus standartus arba yra šiek tiek vaidina. Tai ir įvyko tokiame įkarštyje.

Bet ji tikrai atsiprašė, aš prisidedu prie to atsiprašymo ir manau, kad pamirškime tai kaip buvusį dalyką, nes ji jaučiasi blogai. Tikiuosi suprasite visi, kad nereikia to dalyko maišyti su politika, juo labiau velti šeimos dalykų, asmeninių gyvenimų“, – sakė A.Zuokas.

A. Zuokienė socialiniame tinkle komentare rašė: „... Mes su vyru turime tris vaikus ir abiem tai pirma santuoka ir mūsų vaikai yra mūsų. Nesakau, kad nėra puikios santuokos, kai susitinka žmonės jau antrą kartą, tačiau tarp mūsų – susituokę jau 22 metus, turime 3 vaikus – ir Šimašiaus šeimos aiški takoskyra – tiek Remigijui, tiek Agnei tai antroji santuoka – o jų vaikai sumaišyti. Duok Dieve, kad jiems viskas gyvenime susiklostytų...“

Iki savivaldybių merų rinkimų antrojo turo liko mažiau nei savaitė.

Kiek vėliau ir pati A.Zuokienė socialinio tinklo profilyje išplatino žinutę, kurioje atsiprašo už savo žodžius.

„Taip, aš suklydau, pasirinkdama netikslius žodžius, kurie pelnytai kritikuojami. Tiesa, labai gaila, kad jie išplėšti iš konteksto ir neatspindi vykusios diskusijos.

Dirbdama Seime nuosekliai pasisakiau, jog negalime griežtinti šiuo metu Konstitucijoje įtvirtintos šeimos sąvokos, kad kiekvienas jaustųsi pilnateisiu jos nariu. Džiaugiuosi už kiekvieną šeimą. Šeima – didžiulė vertybė tiek man, tiek visiems. Noriu priminti, kad tai man ne tik žodžiai. Mano iniciatyva pradinukų tėveliai rugsėjo 1-osios pusdienį gali nedirbti, be to pasisakiau už NPD didinimą vaikus auginantiems tėvams. Kartu su Vaikų išlaikymo fondu ieškojome sprendimų dėl alimentus nemokančių tėvų. Mano iniciatyva tyrėjams suteikta daugiau teisinių instrumentų, tiriant seksualinius nusikaltimus prieš vaikus, ribojamas įsidarbinimas vaikų ugdymo įstaigose asmenims, baustiems už seksualinius nusikaltimus.

Dėjau visokeriopas pastangas, kad teismuose, apklausiant vaikus, kartu dalyvautų ir psichologas. Buvo įsiklausyta į mano siūlymus dėl maitinimo vaikų ugdymo įstaigose maisto kokybės. Daugiau nei 10 metų kasmet rašome vos ne su visų Lietuvos mokyklų vaikais laiškus mamoms, lankstome origami gerves ir jas daliname sergantiems. Dar galėčiau vardinti iniciatyvas dėl vaikų sveikatos bei daugybę kitų savo projektų – tiek kūdikių besilaukiančioms moterims, tiek įvairių sveikatinimo iniciatyvų ir t.t.

Darsyk atsiprašau už padarytą klaidą“, – rašo A.Zuokienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.