LLS nepraranda vilčių, kad ateityje rinkimai bus sėkmingesni

Pirmadienį Vilniuje rinkosi Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos Laisvės sąjungos (liberalų) valdyba aptarti rinkimų rezultatų savivaldybėse ir apsvarstyti antrojo rinkimų į merus turo strategijos.

Ž.Šilgalis sakė, jog aptarti rinkimų į Vilniaus savivaldybę rezultatus dar anksti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ž.Šilgalis sakė, jog aptarti rinkimų į Vilniaus savivaldybę rezultatus dar anksti.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 6:05 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:13 AM

LLS laimėjimai gana kuklūs, Vilniaus miesto savivaldybėje jie turės 6 mandatus, Kaune ir Klaipėdoje, nė vieno. Geriausi LLS rezultatai – Kazlų Rūdoje, čia „zuokininkai“ surinko per 20,52 proc. balsų ir tapo trečia partija šioje savivaldybėje.

LLS atsakingasis sekretorius Žilvinas Šilgalis tikino, jog rinkimų į Vilniaus miesto tarybą rezultatų valdyba nesvarstys.

„Juk dar neaišku, kokie bus antrojo Vilniaus mero rinkimų turo rezultatai. Jeigu meras bus mūsų partijos narys, tai viena, o jei ne – tai kitaip viskas dėliosis“, – aiškino Ž.Šilgalis.

Pirmojo rinkimų turo metu liberalas Remigijus Šimašius gavo 33,9 proc. balsų, dabartinis miesto vadovas A.Zuokas – 18,05 proc.

Valdybos posėdis prasidėjo be A.Zuoko, kuris gerokai vėlavo.

Ž.Šilgalis valstybei pranešė apie tai, kad savo narystę partijoje sustabdė šeši kandidatai, dalyvavę rinkimuose Trakų rajone.

„Partija ketina šiuos asmenis nedelsiant pašalinti iš partijos, jeigu įtarimai pasitvirtintų“, – teigė Z.Šilgalis.

LLS pritarė Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimui panaikinti savivaldybės tarybos ir mero rinkimų Trakų rajone rezultatus ir surengti rinkimus iš naujo.

„Įvykiai Trakų rajone, kur į galimą balsų pirkimo istoriją yra įsipainioję net kelių partijų atstovai, yra gėda visai politinei sistemai. Keldami aukštus moralinius reikalavimus savo partijos nariams, tikrai nesitaikstysime su asmenimis, metančiais šešėlį partijai – jiems ne vieta Lietuvos laisvės sąjungoje, jeigu tik įtarimai pasitvirtins“, – sakė LLS Centrinio rinkimų štabo vadovas Žilvinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.