Apdovanoti užspringusį kūdikį gelbėję policininkai ir medikė

Minint Kovo 11-ąją – Lietuvos

Užspringusį kūdikį gelbėjo du Vilniaus policininkai, vėliau vaiką gaivino medikė.<br>Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Užspringusį kūdikį gelbėjo du Vilniaus policininkai, vėliau vaiką gaivino medikė.<br>Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2015, 6:06 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:24 AM

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą antradienį pareiškė padėkas ir įteikė dovanas 65 Vidaus reikalų ministerijos ir jai pavaldžių įstaigų pareigūnams, valstybės tarnautojams ir darbuotojams.

Tarp apdovanotųjų – ir šių metų vasario 18 dieną Vilniuje kūdikio gyvybę gelbėję pareigūnai: Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės 1-osios kuopos 3-iojo būrio patrulis, jaunesnysis policininkas Aleksandras Rapšys ir vyresnysis patrulis, viršila Viačeslavas Tolstorožichas.

Ministras už profesionalumą ir operatyvų bendradarbiavimą su policijos pareigūnais gelbstint gyvybę padėką įteikė taip pat Baltijos ir Amerikos terapijos ir chirurgijos klinikos gydytojai reanimatologei-anesteziologei Aidai Monkutei.

Ministerijoje vykusiame iškilmingame minėjime dalyvavo Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininkas, Nepriklausomybės Akto signataras Vytautas Landsbergis ir po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo Vidaus reikalų ministerijai vadovavę ministrai.

Į Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-mečio minėjimą susirinkusius vidaus reikalų sistemos darbuotojus ir pareigūnus bei garbingus svečius pasveikino vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Kaip skelbta, Vilniaus pakraštyje, Laurų gatvėje, prie Kelių patrulių rinktinės pareigūnų tarnybinio automobilio privažiavo „Peugeot“ kurio vairuotoja garsiai šaukėsi pagalbos. Iš automobilio išlipo vyriškis su kūdikiu ant rankų.

Vaikelis buvo užspringęs maistu, praradęs sąmonę ir pamėlęs.

Pareigūnai suprato turintys veikti žaibiškai – patys nuvežti dešimties mėnesių berniuką į artimiausią ligoninę – Baltijos Amerikos kliniką, esančią Nemenčinės plente, o greitosios brigadą iškviesti jau į ją.

Policijos paskelbtoje medžiagoje matyti, kaip su įjungtais garsiniais signalais policijos automobilis skrieja milžinišku greičiu, o kelyje sutikti kiti automobiliai traukiasi į šalį.

Atvykus į gydymo įstaigą, klinikos darbuotojai kūdikiui suteikė kvalifikuotą pagalbą ir atgaivino. Vėliau, atvykusi greitoji pagalba vaiką nuvežė sveikatos patikrinimui į Vaikų ligoninę Santariškėse. Vaikas netrukus buvo išleistas į namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.