Kongresmenas J.M. Shimkus Rukloje aplankė JAV karius

Lietuvoje viešintis garsus Lietuvos laisvės advokatas JAV kongesmenas Johnas M. Shimkus antradienį apsilankė Rukloje ir susitiko su čia dislokuotais JAV kariais. Kongresmenas Rukloje taip pat susitiko ir su Krašto apsaugos viceministru Marijum Velička.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-10 14:52, atnaujinta 2018-01-11 01:19

„Lietuvos yra dėkinga JAV už glaudų ir intensyvų bendradarbiavimą, tvirtą paramą ir šalies karių bei technikos dislokavimą pratyboms Lietuvoje, ypač besikeičiančios saugumo situacijos regione akivaizdoje“, – po susitikimo su J.M.Shimkumi sakė viceministras M. Velička.

Kongresmenas J.M.Shimkus vizito Rukloje metu susitiko su pratyboms Lietuvoje dislokuotais JAV kariais ir Ruklos įgulos kariais, pasveikino tradicinio bėgimo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai atminti dalyvius.

Tuo tarpu per susitikimą su viceministru M.Velička buvo aptarta saugumo situacija regione, bendros JAV ir Lietuvos karių pratybos, dalyvavimas mokymo misijose ir tarptautinėse operacijose.

Per susitikimą buvo pažymėta, kad JAV ėmėsi konkrečių atgrasymo veiksmų ir į Baltijos šalis atgabena sunkiosios karinės technikos, tarp kurių yra ir tankai „Abrams“, pėstininkų kovos mašinos „Bradley“. Planuojama, kad Lietuvą ši technika pasieks jau šį sekmadienį.

Viceministras su svečiu aptarė tolesnio bendradarbiavimo su JAV galimybes Europos saugumo užtikrinimo iniciatyvos kontekste, taip pat išlaikyti Afganistane ir Irake įgytą bendrą operacinę patirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.