Penkiems geriausiems mokytojams – išskirtinės premijos

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Vyriausybėje buvo paskelbti ir apdovanoti 2014 metų mokytojai. Premjeras Algirdas Butkevičius bei Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis šiemet premijas įteikė penkiems geriausiems praėjusių metų pedagogams. Premijos dydis – 4 560 eurų.

Apdovanota Šakių „Varpo“ mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, teatro mokytoja ekspertė, mokyklos vaikų ir jaunimo dramos studijos vadovė ir režisierė V.Meškaitienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Apdovanota Šakių „Varpo“ mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, teatro mokytoja ekspertė, mokyklos vaikų ir jaunimo dramos studijos vadovė ir režisierė V.Meškaitienė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

2015-03-10 14:25, atnaujinta 2018-01-11 01:19

Metų mokytojo premiją Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1998-aisiais. Iki šiol premijomis buvo apdovanota per 80 mokytojų.

Apdovanoti dar penki mokytojai

Šiemet Metų mokytoja tapo Vilija Meškaitienė, Šakių „Varpo“ mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, teatro mokytoja ekspertė, mokyklos vaikų ir jaunimo dramos studijos vadovė ir režisierė.

Vyriausybėje taip pat buvo įvertintas Algirdas Kiškis, Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos muzikos teorijos metodinės grupės pirmininkas, mokytojas ekspertas.

Apdovanojimą gavo ir Tatjana Kriliuvienė, Šiaulių r. Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos anglų kalbos mokytoja ekspertė.

Dar vienas Metų mokytojas – Mindaugas Bartkus, Šiaulių profesinio rengimo centro profesijos mokytojas. Taip pat pagerbta buvo Anna Mažuolienė, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos matematikos mokytoja metodininkė.

Premija skiriama už reikšmingiausius pedagogikos srities darbus, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškų ir pilietinių vertybių ugdymą. Premiją kasmet skiria švietimo ir mokslo ministras. Kandidatus premijai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat ministerija.

Augina lietuvių kalbą mokinių širdyse

Didžiausi mokytojos V.Meškaitienės ir jos ugdytinių pasiekimai – neformaliojo švietimo veikloje. Jos mokiniai daugkartiniai  Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso laureatai. Per metus mokytoja sukuria po kelis spektaklius, kurie tampa Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūrų, švenčių, festivalių diplomantais ir laureatais, dalyvauja tarptautiniuose teatrų festivaliuose.  2011 m. mokytojos vadovaujamas dramos kolektyvas apdovanotas „Aukso paukšte“, kaip geriausias vaikų ir jaunimo teatras.

– Kaip jaučiatės gavusi tokį garbingą apdovanojimą?, – „Lrytas.lt“ paklausė Šakių „Varpo“ mokyklos pedagogės V.Meškaitienės.

– Jaučiuosi puikiai ir esu laiminga, kad taip nuostabiai įvertintas mano darbas.

- Ką šiandien jūs stengiatės perduoti jaunimui, dėstydama lietuvių kalbą?

– Jaunimui stengiuosi įskiepyti meilę mūsų kalbai, kad jie ją brangintų ir saugotų. Tai yra pagrindiniai dalykai. Ją reikia saugoti nuo svetimybių, nuo kitų kalbų įtakos. Mūsų kalba labai tobula ir graži. Manau, kad dabartinis jaunimas myli ją. Visi lietuvių kalbos mokytojai prie to prisideda ir stengiasi, kad tai augtų jų širdyse.

- Kaip lietuvių kalba jungiasi su teatru?

– Kiekvienoje lietuvių kalbos pamokoje galima daryti teatrą. Tai nė kiek netrukdo, bet ir dar labiau padeda išmokti. Šiaip lietuvių kalbos pamokos ir teatro užsiėmimai yra organizuojami atskirai. Teatras yra kaip kryptingų meninių ugdymų dalis ir daugiau popamokinis darbas. Teatro studijai jau vadovauju 25 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.