Tarp Kaunui nusipelniusių žmonių – ir krepšininkas M. Paulauskas

Antradienį Kauno rotušėje apdovanoti miestui ir Lietuvai nusipelnę

Kauno rotušėje apdovanoti miestui ir šaliai nusipelnę kauniečiai.<br>P.Mantauto nuotr.
Kauno rotušėje apdovanoti miestui ir šaliai nusipelnę kauniečiai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2015-03-10 17:18, atnaujinta 2018-01-11 00:42

Garbingu 1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanotas krepšininkas ir treneris Modestas Juozapas Paulauskas. Šakiuose gyvenantis vyras kovo 19-ąją švęs 70-metį.

Portalui „lrytas.lt“ garsus krepšininkas sakė, kad simboliška, jog neseniai „Žalgirio“ krepšinio klubas taip pat pažymėjo 70-metį, todėl jis džiaugiasi, jog pavyko nugyventi gražų amžių.

„Kaunas man ypatingas miestas. Čia žaidžiau 14 sezonų. Dabar esu klubo garbės narių prezidentu. Su kolegomis važinėjame po Lietuvą, bendraujame su jaunimu. Gauti apdovanojimą krepšinio mieste man labai malonu“, – sakė M.J.Paulauskas.

3-ojo laipsnio Santakos garbės ženklai atiteko stalo tenisininkui, treneriui ir teisėjui Mykolui Vygintui Bogušai, dailininkei Elenai Brazdžiūnienei, rašytojui Edmundui Jonušaičiui, visuomenininkui Ričardui Algimantui Kliučinskui.

Šie ordinai teikiami už ypač uolų ir sąžiningą darbą ir visuomeninę veiklą.

Burmistro J.Vileišio medaliai teikiami už nuopelnus įtvirtinant Kauno miesto savivaldą, įgyvendinant pilietines iniciatyvas ir kuriant miesto įvaizdį.

Pasidabruotas J.Vileišio medalis įteikti Povilui Katiliui už nuopelnus atkuriant Lietuvos nepriklausomybę ir ugdant kauniečių pilietinę savimonę.

Tokį patį apdovanojimą už 30 metų profesinę veiklą atsiėmė ir architektas Audrys Karalius. Jam medalis buvo skirtas dar vasario 16-ąją, bet tuomet kaunietis apdovanojimų ceremonijoje dalyvauti negalėjo.

Už nuopelnus vystant Kauno energetikos ūkį pasidabruotus medalius gavo įmonės „Enerstena“ generalinis direktorius Virginijus Ramanauskas. Taip pat įmonės „Kauno energija“ generalinis direktorius Rimantas Bakas ir valdybos pirmininkas Valdas Lukoševičius.

Pastebėta bei įvertinta ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos direktoriaus Jono Kazlausko veikla puoselėjant Kauno ir Grenoblio miestų kultūrinius ryšius.

Už šią veiklą žalvariniais J.Vileišio medalais apdovanotos ir šios mokyklos bendruomenės nariai Loreta Krivaitienė bei Gintaras Valasevičius.

Taip pat žalvariniai medaliai įteikti sporto mokytojui ir badmintono treneriui Juozui Špelveriui, Kauno plaukimo mokyklos direktoriaus pavaduotojui Erikui Skyriui.

Įvertinti ir asmenys, prisidėję prie skulptūros „Karys“ Vytauto Didžiojo karo muziejaus karilijono bokšte atkūrimo.

Kauno projektavimo, restauravimo ir statybos instituto generalinei direktorei Renatai Bagdonienei, įmonės darbuotojui Raimundui Bridikiui, kalviui Jonui Malinauskui ir skulptoriui Juozui Šlivinskui įteikti padėkos raštai.

Taip pat padėkos raštu įvertinta ir Maltos ordino vaikų dienos centro vadovės Rūtos Lukianskytės veikla.

Poetui Robertui Keturakiui įteiktas suvenyrinis Kauno miesto simbolis – stumbras. Jis kovo 12-ąją švęs 80-metį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?