Gatvė Vilniuje kaip nuoga: nė vienos vėliavos

Pačiame Vilniaus centre esančioje Slucko gatvėje – tušti vėliavų laikikliai. Akivaizdu, kad valstybinės šventės proga vėliavas iškelti turėję pastatų administratoriai kažkur užsnūdo, tad gatvė liko be privalomo šventinio drabužio.

Slucko gatvėje – nė vienos vėliavos.<br>V.Balkūno nuotr.
Slucko gatvėje – nė vienos vėliavos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2015, 2:44 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 10:51 PM

„Slucko gatvėje neiškabintos vėliavos. Skambinau į Viešosios tvarkos skyrių, bet man pasakė, kad skambinčiau kovo 12-ąją. Lygiai toks pat vaizdas buvo ir Vasario 16-ąją. Tuomet skambinau ir į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC), ir į Vilniaus miesto savivaldybę. Žadėjo imtis priemonių. BPC neva perdavė patruliams. Nuo savivaldybės iki Slucko gatvės – gal 300 metrų. Jei prie nuosavo namo vėliavos nebūtų, kelnes už tai numautų“, – piktinosi valstybinės šventės metu pro langą pasidairęs vilnietis.

Kai kuriuos Slucko gatvės pastatus, ant kurių nėra vėliavos, administruoja „Žirmūnų būstas“. Jo atstovai sakė, kad šventinę dieną nesulaukė nė vieno skundo, o jeigu sulauks – reaguos.

Paprastai apie tai, kad šventinę dieną reikia iškelti valstybės vėliavą, pastatų vadybininkai informuojami išvakarėse. Taip buvo padaryta ir šiandien.

Gavęs skundą administratorius „Žirmūnų būstas" tai užfiksuoja kaip avarinį atvejį. Avarinė tarnyba nuvažiavusi patikrina situaciją ir, jeigu vėliavos nėra, ją pakabina. Darbo dieną po šventės aiškinamasi, kodėl vėliava nebuvo pakabinta.

Vėliavos neiškėlimas traktuojamas kaip administracinis pažeidimas. Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą įstaigų, išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo 2 iki 8 eurų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams – nuo 8 iki 17 eurų.

Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą, atitinkamai užtraukia baudas nuo 8 iki 17 ir nuo 17 iki 34 eurų (valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.