Teismas neleido pakistaniečiui iš Lietuvos išsivežti dukros

Kur ir su kuo turi gyventi 6-metė mergaitė, kurios akyse praėjusiais metais Šilalės rajone žuvo motina lietuvė, – su teta Lietuvoje ar su tėvu pakistaniečiu Olandijoje?

Mergaitė praėjusiais metais neteko mamos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Mergaitė praėjusiais metais neteko mamos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2015, 9:12 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 10:10 PM

Mergaitės grąžinimas ir apgyvendinimas kartu su tėvu Olandijoje neatitinka vaiko interesų. Be to, mergaitė gali patekti į netinkamą aplinką.

Toks Vilniaus apygardos teismo sprendimas, kuriuo atmestas prašymas išduoti leidimą grąžinti vaiką į kilmės šalį – Olandiją, sukėlė audringą mažametės tėvo 51 metų Mohameto Tazulo Islamo reakciją. Olandijos pilietybę turintis pakistanietis iškart apskundė teismo sprendimą ir vis dar tikisi išsivežti dukterį į namus.

Įsiteisėjus šiai nutarčiai panaikintos pagal Vilniaus apygardos teismo vasario 2 dienos nutartį pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės – draudimas globėjai, tetai, išvežti vaiką iš Lietuvos į užsienį.

Savo nepasitenkinimą M.T.Islamas reiškė ir Klaipėdos apylinkės teisme, kur dėl 6-metės likimo vyksta dar vienas teismo procesas. Jis pateikė dokumentais nepagrįstų prašymų, norėjo nušalinti teisėją.

Daugiau apie tai skaitykite ketvirtadienio „Lietuvos ryte“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.