Tūkstantinėse šventinėse eitynėse plevėsavo ir gėjų vėliava

Tūkstančiai žmonių trečiadienį Vilniuje dalyvavo šventinėse eitynėse minėdami Nepriklausomybės atkūrimo 25-ąsias metines.

Minioje plevėsavo ir vaivorykštinė seksualinių mažumų vėliava.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Minioje plevėsavo ir vaivorykštinė seksualinių mažumų vėliava.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 11, 2015, 2:07 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 10:51 PM

Po iškilmingos Baltijos šalių vėliavų iškėlimo ceremonijos daugiau kaip 4 tūkst. žmonių, lydimi karinio orkestro, Gedimino prospektu žygiavo nuo Seimo iki Katedros aikštės.

Daugelis eitynių dalyvių buvo pasipuošę tautine simbolika. Minioje buvo ne tik Lietuvos, bet ir kitų Baltijos šalių, Ukrainos, Lenkijos vėliavos.

Įdomu tai, kad eitynių pradžioje, be šalies ir kitų valstybių vėliavų, plevėsavo ir vaivorykštinė seksualinių mažumų vėliava.

„Man ši šventė ypatinga, čia yra mano Lietuva, čia yra mano Tėvynė. Džiaugiuosi, kad yra labai daug žmonių“, – BNS sakė eitynėse dalyvavusi pensininkė Stanislava Galadildienė.

„Didžiausią žinią siunčiame ne tiek pasauliui, kiek patys sau, nes gyvename tokiu greitų pokyčių laikotarpiu. Pernai buvau atėjęs palaikyti Maidano. Visų Lietuvos gyventojų požiūris pasikeitė“, – sakė kitas eitynių dalyvis 26 metų Almantas Abromaitis, minėdamas įvykius Ukrainoje.

Šių eitynių dalyviai pabrėžė visų piliečių vienybę, jose nebuvo nacionalistinių šūkių „Lietuva lietuviams“, kurie turbūt vėl skambės vėliau trečiadienį vyksiančiose kitose eitynėse, sulaukiančiose prieštaringų vertinimų.

Eitynėse dalyvavę valstybės vadovai ir garbingi svečiai dalyvavo šv.mišiose Vilniaus arkikatedroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.