Kauną šildo Kazimiero mugė

Kauniečiai ypač noriai eina prie prekystalių, kur savo gaminius siūlo latviai ir ukrainiečiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2015-03-13 14:25, atnaujinta 2018-01-10 13:30

Kauniečiai ypač noriai eina prie prekystalių, kur savo gaminius siūlo latviai ir ukrainiečiai.

Latvė Sigita Samoilova pardavinėja pačios pagamintus sūrius iš karvės pieno, pagardintus įvairiais prieskoniais. Moteris sakė, jog su seserimi dirbo ištisą parą, kad į Kauną atvežtų šviežius gaminius.

„Lietuviai labai draugiški. Priėję vadina „braliukais“ ir nesiderėdami perka sūrius. Labai malonu, kad čia pasijaučiau kaip namie“, — sakė moteris.

Iš Ukrainos, Ivano Franko miesto atvykusi Oksana Macko pardavinėja iš medžio pagamintus virtuvei skirtus įrankius, padėklus. Iš tolo matoma ant prekybinės palapinės pakabinta Ukrainos vėliava taip pat privilioja smalsaujančius kauniečius.

„Žmonės mums labai geri, bando juokauti, klausinėja, kaip mes jaučiamės. Net ir būdami Kaune stengiamės sekti tai, kas vyksta gimtinėje ir labai jaučiame lietuvių palaikymą“, — sakė O.Macko.

Apsipirkę kauniečiai gali ir užkąsti. Šašlykų porcija kainuoja 4 — 5 eurus, žirniai su spirgais — 1,5 euro. Alaus bokalas — 1,5 — 3,5 euro.

Prie miesto sodo įrengtoje scenoje visas tris dienas koncertuos folkloriniai ansambliai. Sekmadienį pasirodys vaikų ir jaunimo kolektyvai.

Šiemet Kazimiero mugė turi ir savo simbolį. Tautodailininkas Vytautas Aputis išdrožė šv.Kazimiero skulptūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.