Šiaulių meru tapęs A.Visockas varžovui pirks viskio butelį

Šiaulių mero rinkimus triuškinama persvara laimėjo smulkusis verslininkas 47 metų Artūras Visockas, už kurį balsavo net 68,44 procento rinkėjų.

V.Simulikas pasveikino A.Visocką su pergale.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Simulikas pasveikino A.Visocką su pergale.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Mar 15, 2015, 11:42 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:07 PM

Toks rezultatus nustebino šiauliečius, nes laukta itin įnirtingos kovos – A.Visocko ir parlamentaro Valerijaus Simuliko galimybės vertintos vienodai.

Praėjus vos valandai, kai buvo uždarytos rinkimų apylinkės, V.Simulikas paėmė mobiliojo ryšio telefoną ir pasveikino Šiaulių mero rinkimus laimėjusį Artūrą Visocką su pergale.

„Oficialūs rezultatai dar nepaskelbti, bet abejonių nekyla – likome antri. Turime stebėtojus, kurie pranešė, jog visur didele persvara pirmauja mano oponentas, – lrytas.lt sakė V.Simulikas. – Apmaudo didelio nejaučiu, nes vis tiek laimėjo miestas – vadinamosioms tradicinėms partijoms suduotas skaudus smūgis“.

Su būriu bendražygių kavinėje „Pop Cafe“ rezultatų laukusį A.Visocką pirmas oficialiai pasveikino kadenciją baigiantis Šiaulių meras Justinas Sartauskas. Socialdemokratas raudonų rožių puokštę irgi įteikė dar nepaskelbus oficialių rezultatų.

Netrukus pasirodė ir V.Simulikas, kuris padėkojo oponentui už garbingą kovą: „Parodėme, kad galima konkuruoti ir be pamazgų liejimo“.

Ketverius metus opozicijoje dirbęs A.Visockas dėkojo bendražygiams, šeimų nariams, kurie padėjo įveikti šį sunkų periodą.

„Buvo minčių palikti politiką ir toliau dirbti savame versle, bet bendraminčiai ragino nesitraukti. Kita vertus, pamačiau, kad net ir vienas gali daug nuveikti – pavyko išjudinti šilumos ūkio klausimą ir Šiauliai tapo pavyzdiniu miestu“, – priežastį siekti Šiaulių mero posto įvardijo A.Visockas.

Miesto švarinimo akcijų išgarsintas politikas pasidžiaugė, kad rinkimų kampanijoje išvengta purvo: „Ketverius metus nuosekliai dirbome, ir turime rezultatą. Nevaikščiojome per butus, ir tuo didžiuojuosi. Žmonės pastebėjo kantrų darbą“.

Paklaustas, ar kvies dirbti kartu rinkimuose pralaimėjusį oponentą, A.Visockas sakė nežinantis, ar pavyks dirbti vienoje koalicijoje: „Mes esame skirtingų idėjų nešėjai. Be to, Valerijus nelieka Šiauliuose – jis grįžta į Seimą“.

A.Visockas patvirtino, kad preliminariai dėl koalicijos jau tartasi su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir Liberalų sąjūdžio atstovais: „Prieš antrąjį turą buvome susėdę pasikalbėti su konservatoriais ir socialdemokratais“.

Prieš antrąjį turą A.Visockas sulaukė itin solidaus politinio palaikymo – jo kandidatūrą oficialiai parėmė europarlamentaras Vytautas Landsbergis, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis, Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Paklaustas, ar tai reiškia būsimosios valdančiosios koalicijos rėmus, A.Visockas tokios galimybės nepaneigė: „Jie mane parėmė, bet savo iniciatyva. Tikriausiai jie mato galimybę kartu dirbti Šiaulių labui“. Po pergalės rinkimuose A.Visockas atkimšo prieš ketverius metus parlamentaro Arvydo Mockaus dovanotą kardo formos butelį armėniško konjako. 2011 m. pavasarį per pirmąjį naujosios tarybos posėdį jį įteikęs Seimo narys linkėjo sėkmės opozicijos lyderiui.

Naujajam Šiaulių merui irgi teks užsukti ir į alkoholinių gėrimų skyrių – A.Visockas pralaimėjo lažybas V.Simulikui.

Pastarasis prieš antrąjį turą prognozavo, kad mero regalijas užsidės būtent A.Visockas. Lažybų laimėtojas pažadėjo oponentui nupirkti butelį viskio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.