Visvaldas Matijošaitis: „Dvi savaitės buvo šlykščios“

Mažėja vilčių, kad antrajame Kauno mero rinkimų ture besikaunančių Andriaus Kupčinsko ir Visvaldo Matijošaičio santykiai bus šilti. Po balsavimo V.Matijošaitis pareiškė, kad pastarosios dvi savaitės buvusio šlykščios, nes dar niekada anksčiau esą nebuvo išpilta tiek purvo.

A.Kupčinskas džiaugėsi atokvėpiu, V.Matijošaičio nuotaika – darbinga.<br>P.Mantauto nuotr.
A.Kupčinskas džiaugėsi atokvėpiu, V.Matijošaičio nuotaika – darbinga.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Mar 15, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:48 PM

Pirmajame ture visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ įkūrėjas verslininkas V.Matijošaitis gavo didžiausią kauniečių palaikymą ir aplenkė dabartinį merą konservatorių A.Kupčinską 12 procentinių punktų.

„Darbinė nuotaika“, – trumpai pareiškė V.Matijošaitis. Jis tikino nenorįs prognozuoti rinkimų baigties.

Dirbdamas meru V.Matijošaitis pareiškė pirmiausia sieksiąs sumažinti komunalinius mokesčius, nes jie neva buvo padidinti tik tam, kad rinkimams užtektų pinigų.

„Kuris politikas nesitiki nugalėti?“ – optimizmo neprarado ir dabartinis Kauno meras A.Kupčinskas. Jis džiaugėsi galįs šiek tiek atsipūsti, nes šis savaitgalis – bene ramiausias nuo Kalėdų.

A.Kupčinsko nuomone, debatai prieš antrąjį rinkimų turą su oponentu buvo gerokai rimtesni, o pirmą kartą rengiamiems tiesioginiams mero rinkimams taip pat reikėjo gerokai daugiau jėgų ir pasiruošimo. Politiko nuomone, Seimo nariai turėtų pagalvoti apie didesnes tokiu būdu išrinkto mero galias.

Penktadienį „Lietuvos ryto" televizijoje vykusių debatų metu A.Kupčinskas pareiškė sėkmės atveju pasiūlysiąs V.Matijošaičiui dirbti vicemeru. Pastarasis tokiais pažadais nesižarstė ir patarė A.Kupčinskui siųsti savo gyvenimo aprašymą „Vičiūnų grupei“, kurioje V.Matijošaičiui tapus Kauno meru atsirastų laisvų postų.

Vis dėlto V.Matijošaitis abejojo, ar A.Kupčinskas bus ten priimtas dirbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.