Žmona apšmeižė vyrą, o už tai mokės valstybė?

Nepavyksta pradėti nagrinėti bylos, kurioje klaipėdietis Rolandas Drungilas tikisi iš valstybės prisiteisti 11 tūkst. eurų. Tiek jis įvertino 2 areštinėje praleistas paras, kur atsidūrė žmonos nekaltai apkaltintas smurtu.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Mar 15, 2015, 2:36 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:48 PM

Klaipėdos apylinkės teismas neatvertė šios bylos, nes neatvyko atsakovai iš Generalinės prokuratūros ir Vidaus reikalų ministerijos.

Bylą būtų galima nagrinėti ir be jų, bet Klaipėdos apygardos prokuratūra kažkodėl nepateikė prašytos ikiteisminio tyrimo medžiagos. Tai padaryti ji įpareigota pakartotinai.

22 metus kartu išgyvenę sutuoktiniai jau daugiau kaip porą metų susitikinėja teismuose. Čia nagrinėjama jų skyrybų proceso byla.

Prieš kurį laiką nesutarę, su kuo turi gyventi nepilnametis jų sūnus, dabar klaipėdiečiai bando pasidalyti 91 kvadratinio metro butą per du aukštus. Atrodė, kad viskas baigsis taikiai, bet vieną vakarą į poros namus buvo iškviesta policija.

„Areštinėje atsidūriau dėl melagingo žmonos pranešimo policijai – esą aš namuose smurtauju. Bet tai paneigė vaizdo ir garso įrašai.

Po poros mėnesių ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, mano veiksmuose neįžvelgus nusikaltimo požymių.

Tuomet kreipiausi į prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą.

Tačiau prokuratūra nusprendė, kad policiją iškvietusi žmona tik išsakė savo subjektyvią nuomonę. Vadinasi, už mano patirtas kančias turi atsakyti valstybė“, – įsitikinęs R.Drungilas, kurį žmona kaltino grasinimais nužudyti.

Dabar jau 16-metis poros sūnus gyvena su tėvu – apie tokį savo sprendimą jis pareiškė ir atliekant ikiteisminį tyrimą, ir teismo posėdyje. 23 metų duktė baigė studijas Vilniuje, ten ir pasiliko.

2013-ųjų gruodžio 7 dieną į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi Daiva Drungilienė pranešė, kad namuose jai gresia pavojus: „Man grasina, aš dabar bijau, nuėjo į virtuvę, bijau, kad atsineš kokį peilį.“

Ką iš tikrųjų veikė ir ką kalbėjo sutuoktiniai, aišku iki smulkmenų. Mat vyras namuose buvo sumontavęs vaizdo kameras. Žmona tą vakarą buvo įjungusi diktofoną, kurį slėpė chalato kišenėje.

„Tai buvo tik gražiai paruoštas spektaklis. Įrašuose matyti ir girdėti, kad jokių konfliktų ar juo labiau grasinimų nebuvo, aš nepratariau nė žodžio, net nebuvau prisiartinęs prie žmonos“, – iki šiol prokuratūros sprendimu nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl melagingo įskundimo stebisi R.Drungilas.

Kitą savaitę abu sutuoktiniai ir vėl susitiks teisme. D.Drungilienė tikisi iš sutuoktinio prisiteisti neturtinės žalos ir prašo, kad būtų sunaikintas slaptai nufilmuotas vaizdo įrašas.

R.Drungilas nemano, kad tokiais būdais moteris nori atriekti didesnę bendro turto riekę.

„Visa tai ne dėl turto. Ji nori mane sužlugdyti morališkai“, – sakė 16 metų metalo eksportu ir importu užsiimantis R.Drungilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas