Pakartotinų rinkimų grėsmė – dar dviejose savivaldybėse

Vyriausiosios rinkimų komisijos

VRK sprendimu šių metų birželio 7 d. Trakuose bus rengiami pakartotiniai savivaldos rinkimai.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
VRK sprendimu šių metų birželio 7 d. Trakuose bus rengiami pakartotiniai savivaldos rinkimai.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 16, 2015, 1:22 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 8:36 PM

„Gali būti tokių savivaldybių, visų pirma, Šilutę matyčiau kaip probleminę. Ten keletas ikiteisminių tyrimų pradėta, nerūpestinga buvo apygardos rinkimų komisijos veikla, balsuojant savivaldybėje iš anksto. O dėl Širvintų man prašymas dar nėra žinomas. Aš žinau, kad ten pradėtas vienintelis ikiteisminis tyrimas“, – pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė Z. Vaigauskas.

Pasak jo, VRK pasiekė prašymas svarstyti, ar nėra pagrindo naikinti rinkimų rezultatus Šilutėje, bet dėl Širvintų rinkimų apygardos šiuo metu dar jokio prašymo negauta.

„VRK yra sudariusi tyrimo grupę, kuriai yra pavesta įsigilinti į visus tuos dalykus“, – sakė Z. Vaigauskas. Pasak jo, dar šią savaitę bus priimtas sprendimas šiuo klausimu.

Beje, VRK sprendimu šių metų birželio 7 d. Trakuose bus rengiami pakartotiniai savivaldos rinkimai. Dėl šiurkščių pažeidimų, užfiksuotų per pirmąjį savivaldos rinkimų turą, rinkimų rezultatai ten pripažinti negaliojančiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.