V.Blinkevičiūtė ir Z.Balčytis bando padėti sugrąžinti Gabrielių

Europos Parlamento nariai Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis kreipėsi į Europos Komisiją, klausdami, ar Norvegijos valdžios institucijų veiksmai negrąžinti Lietuvos piliečio į savo gimtąją šalį atitinka Europos Sąjungos piliečio interesus. Taip pat parlamentarai domisi, ar Komisija imsis veiksmų, siekiant apsaugoti Europos Sąjungos piliečio teises bei grąžinti vaiką į Lietuvą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2015, 12:16 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 5:43 PM

Į parlamentarus kreipėsi Lietuvos piliečio Gabrieliaus močiutė, prašydama padėti vaiką grąžinti į Lietuvą. Berniuko močiutė jau yra pateikusi prašymą būti paskirta vaiko globėja ir nustatyti su ja vaiko gyvenamąją vietą, kol bus išspręstas vaiko motinos globos klausimas.

Parlamentarų paklausime Europos Komisijai teigiama, kad nei berniuko artimieji, nei Lietuvos kompetentingos institucijos neturi Norvegijos institucijų oficialių duomenų apie tai, kokiu teisiniu pagrindu vaikas apgyvendintas Norvegijos socialinės globos namuose, kodėl vaikas nėra grąžinimas į Lietuvą.

Parlamentarai Europos Komisijos taip pat klausia, ar šiuo atveju nėra pažeidžiamos vaiko teisės, kad jis nėra grąžinimas į savo gimtąją šalį? Ar nėra pažeidžiamos vaiko prigimtinės teisės į gimtąją kalbą, religijos, tradicijų bei kultūros pažinimą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.