Živilės Pinskuvienės pergalę apkartino širvintiškių prašymas

Širvintų rajone veikiančių politinių partijų atstovai kratosi naująja mere tapusios „darbietės“ Živilės Pinskuvienės. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) ir prezidentės Dalios Grybauskaitės širvintiškiai prašo jų savivaldybėje įvykusius rinkimus pripažinti negaliojančiais.

Per savivaldos rinkimus J.Pinskui Vilniuje nepasisekė. Užtat politiko žmona Živilė pasiekė pergalę Širvintose.<br>V.Balkūno nuotr.
Per savivaldos rinkimus J.Pinskui Vilniuje nepasisekė. Užtat politiko žmona Živilė pasiekė pergalę Širvintose.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2015-03-17 15:05, atnaujinta 2018-01-09 17:08

„Išankstinio balsavimo metu bei rinkimų dieną – kovo 15–ąją buvo užfiksuota daugybė pažeidimų, kuriais buvo siekiama paveikti rinkėjų valią ir apsisprendimą balsuoti.

Dėl galimo rinkėjų papirkimo policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Širvintų savivaldybės vadovams, politinių partijų, išskyrus Darbo partiją, nariams bei daugeliui rajono gyventojų kelia didelį susirūpinimą tai, kad visi minėti tyrimai gali vykti neobjektyviai, nes dalis Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnų  giminystės, svainystės ir kitokiais ryšiais yra susiję su Darbo partijos nariais“, – sakė dabartinis Širvintų rajono meras Vincas Jasiukevičius.

Pasak jo, kovo 7–ąją Darbo partijos atstovai ir kandidatė į merus Ž.Pinskuvienė, agituodami balsuoti, galimai papirkinėjo gyventojus – žmonėms dalijo pakuotes, į kurias buvo įdėtos sėklos (valgomieji ridikėliai ir paprastieji trumpavaisiai agurkai) ir raktų pakabutis–žibintuvėlis su užrašu „Už Živilę Pinskuvienę“.

Širvintų savivaldybės rinkimų komisijos duomenimis, šie daiktai nebuvo deklaruoti teisės aktų nustatyta tvarka.

Tą pačią dieną Širvintų miesto turgavietėje du „darbiečių“ simbolika pažymėti asmenys visiems turgaus lankytojams kelias valandas dalijo laikraštį „Širvintų kraštas“, lazeriukus su užrašu „Mes už Živilę Pinskuvienę“ bei įvairių sėklų rinkinius su agitacine medžiaga.

Komisijos duomenimis, Darbo partijos VRK pateiktos deklaracijos neatitinka tikrovės, nes realiai išplatintų tokių mažareikšmių daiktų kiekis yra gerokai didesnis – įvairias dovanas gavo bent kas trečias rajono gyventojas, o kai kuriems jos buvo įteiktos ir keletą kartų.

I.Šeiniaus rinkimų apylinkėje atidarius išankstinio balsavimo vokus paaiškėjo, kad penki vidiniai vokai yra tušti, be balsavimo biuletenių – tai sudaro prielaidas, kad balsavimo biuleteniai buvo užpildyti ne rinkimų apylinkėje ir vėliau buvo įmesti į balsadėžę.

Viešojoje erdvėje – socialiniame tinkle „Facebook“ visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės“ rinkimų dieną pateikė informaciją, kad: „Širvintų rajono gyventojai teigia šiandien sulaukę Darbo partijos kandidatės į merus Živilės Pinskuvienės vizitų. Teigiama, kad viešnia žinojusi, kurie rinkėjai dar nebalsavę. Atsirado norinčių liudyti. Informacija perduota policijai.“

Per antrąjį turą Širvintų rajone Živilė Pinskuvienė surinko 4368 balsus – 55,44 proc. Antras liko 3434 balsus surinkęs socialdemokratas Andrius Jozonis (43,58 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.