D.Grybauskaitė į Ukrainą išlydėjo naują ambasadorių

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-03-18 14:36, atnaujinta 2018-01-09 14:53

„Lietuva visada palaikė Ukrainos kovą už demokratinę ateitį, todėl itin svarbu ir toliau užtikrinti Lietuvos politinę ir praktinę paramą Ukrainai. Būtina skatinti Lietuvos institucijų ir ekspertų patirties perdavimą Ukrainai, operatyviai teikti informaciją bei organizuoti humanitarinę pagalbą, tęsiant sužeistųjų gydymo, vaikų ir studentų mokymo projektus Ukrainoje“, – teigiama prezidentės spaudos tarybos pranešime.

Susitikime prezidentė taip pat paragino naująjį ambasadorių organizuoti ir koordinuoti renginius, stiprinančius ekonominius ir kultūrinius ryšius tarp Lietuvos ir Ukrainos žmonių, pranešė Prezidentūra.

M.Janukonis turi teisės magistro laipsnį. 1995 metais jis pradėjo karjerą Užsienio reikalų ministerijoje, nuo 1998 metų ėjo prezidento patarėjo užsienio politikos klausimais pareigas. Diplomatas dirbo ambasadose Minske ir Kijeve, vadovavo URM Europos šalių ir Rytų kaimynystės politikos departamentams. M.Janukonis kalba angliškai, rusiškai, ukrainietiškai, lenkiškai, baltarusiškai ir prancūziškai.

Jis ambasadoriaus poste pakeitė Petrą Vaitiekūną, kuris baigė diplomatinę tarnybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.