Į Kauną atkeliavo vaškinės figūros

Artėjant šv.Velykoms Kaune atidaryta vaškinių figūrų paroda. Pagrindinis jos akcentas — vienintelės vaško figūros pasaulyje, vaizduojančios Kristų ir jo apaštalus. Sukurti Kristui prireikė 2 kilogramų vaško.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 18, 2015, 1:22 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 3:06 PM

Kaune, P.Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejuje, trečiadienį atidaryta vaškinių figūrų paroda. Ją į Kauną atvežė armėnas Armenas Arutunianas.

Vyras pasakojo, kad figūros surinktos iš Estijos, Belgijos, Olandijos. Taip pat iš Rusijos Sankt Peterburgo miesto kolekcininkų bei muziejų.

Iš viso pristatoma 40 figūrų.

Pagrindinis parodos akcentas — figūros, atkartojančios Leonardo Da Vinci freską „Paskutinė vakarienė“ — prie stalo vakarieniaujantis Kristus ir jo apaštalai.

Parodos rengėjas tikino, kad tai vienintelės Kristų ir apaštalus vaizduojančios figūros pasaulyje, nes daug kas vengia liesti biblines temas. Šias figūras sukūrė rusų meistrai.

Taip pat galima pamatyti ir Platono, Salvadoro Dali, Hipokrato, Michelangelo bei kitų istorinių ir biblinių veikėjų figūras.

Kitoje parodos dalyje — žinomų pasakų ir kino filmų herojai. Nulipdytos Šreko, Fijonos ir Asilo, Žmogaus-voro, Karlsono ir Mažylio bei kitų herojų figūros.

Atvaizduoti ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Johno Fitzgeraldo Kennedy, jo žmonos Jacqueline, aktorės Marilyn Monroe figūros.

A.Arutunianas pasakojo, kad pagaminti figūrą užtrunka 3—6 mėnesius. Jos kuriamos iš specifinės sudėties vaško, kuris atlaiko ir 40 laipsnių šaltį, ir 40 laipsnių karštį.

Figūrų plaukai, ūsai, barzdos, antakiai kuriami iš žmonių plaukų. Kiekvienas žmogus turi po 120—140 tūkstančių plaukų svogūnėlių. Kad figūros būtų kuo panašesnės į žmones, jų galvas dengia 100 tūkstančių plaukų. Kiekvienas plaukas į vašką įsodinamas atskirai.

Taip pat figūrų veidus, rankas vagoja ne tik gilios, bet ir smulkiausių raukšlių tinklas. Akims naudoti žmonių akių protezai.

„Vienai, pavyzdžiui, Kristaus figūrai panaudota apie 2 kilogramus vaško“, — sakė parodos rengėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.