L.Graužinienė neketina trauktis iš Seimo pirmininko pareigų

Tai ji pranešė trečiadienį Seime žurnalistams.

L.Graužinienė prisipažino asmeniškai norinti baigti kadenciją eidama parlamento vadovo pareigas.<br>D.Umbraso nuotr.
L.Graužinienė prisipažino asmeniškai norinti baigti kadenciją eidama parlamento vadovo pareigas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 18, 2015, 11:20 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 3:34 PM

Tai ji pranešė trečiadienį Seime žurnalistams.

„Kada partija išsirinks naują vadovybę, tada su ja ir kalbėsime“, – teigė L.Graužinienė.

Politikė prisipažino asmeniškai norinti baigti kadenciją eidama parlamento vadovo pareigas.

„Taip, noriu (likti Seimo pirmininke. – BNS). Kadangi tikrai jau yra didžiulis įdirbis, ir tai yra tokia pozicija, kurios nereikia dažnai keisti valstybei. Ne dėl to, kad aš esu“, – kalbėjo ji.

L.Graužinienė pareiškė, kad buvo padaryta taktinė klaida, kai Darbo partija nusprendė iš Seimo pirmininko pareigų atstatydinti Vydą Gedvilą ir į jas siūlyti Darbo partijos pirmininke išrinktą L.Graužinienę.

„Manau, kad buvo padaryta mūsų taktinė klaida keičiant V.Gedvilą. Iš esmės Vydas jau buvo metus dirbęs ir jau tikrai buvo pripažinimą įgavęs atstovaudamas užsienio politikai. Nėra taip paprasta nuvažiuoti ir kad tu būtum pripažintas kaip Lietuvos atstovas aukščiausiu lygiu. Tam reikia įdirbio“, – trečiadienį sakė „darbietė“.

V.Gedvilas Seimo pirmininko pareigas ėjo nuo 2012 metų lapkričio iki 2013 metų spalio.

L.Graužinienė taip pat sakė nebekandidatuosianti į partijos vadovus.

„Aš tikrai nekandidatuosiu, jeigu skyriai ir išreikš tokį pasitikėjimą“, – pabrėžė L.Graužinienė.

„Turiu aiškiai pasakyti, kad nedalyvausiu, nes esu įsitikinusi, kad į naują etapą, į Seimo rinkimų etapą, turi vesti naujas pirmininkas, jis turi susidėlioti savo komandą, savo strategiją“, – tvirtino ji.

Pasak politikės, jau anksčiau partijos narius ji buvo įspėjusi, kad spalio mėnesį, kai turėjo vykti eiliniai Darbo partijos pirmininko rinkimai, nebesieks perrinkimo.

Apie atsistatydinimą iš Darbo partijos pirmininko pareigų L.Graužinienė pranešė antradienį būdama Ukrainoje.

Politikė sakė tokį žingsnį žengusi „prisiimdama asmeninę atsakomybę už savivaldos rinkimų rezultatus“.

„Kaip ir kiekvienas atsakingas partijos vadovas, išanalizavęs rinkimų rezultatus, konstatavau, kad nebuvo patys geriausi rinkimai, galbūt buvo padaryta taktinių klaidų organizuojant rinkimus, ir tiesiog turiu prisiimti savo atsakomybę. Dėl to prisiimdama atsakomybę pasitraukiau iš Darbo partijos pirmininko pareigų“, – trečiadienį žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Paklausta, kodėl pasitraukė ji, o ne rinkimų štabo vadovas Vytautas Gapšys, politikė tvirtino, kad partijos lyderis turi būti atsakingas už viską.

V.Gapšį ji apibūdino kaip perspektyvų ateities politiką. Tuo metu svarstydama apie galimą Darbo partijos susijungimą su Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais), L.Graužinienė neslėpė neigiamo požiūrio.

„Čia kažkas iš fantazijos srities, kur tikrai nenorėčiau, kad tai realizuotųsi. Manau, kad mūsų partijoje yra vertesnių sprendimų, partijoje yra patyrusių žmonių, daug kompetentingesnių negu Artūras Zuokas ir galinčių daugiau nuveikti. Aš iš karto sakau, kad būsiu prieš, nes nematau ir nesieju mūsų partijos su šia asmenybe“, – pareiškė L.Graužinienė.

Per vietos valdžios rinkimus už Darbo partiją Lietuvoje balsavo 10 proc. rinkėjų, juos aplenkė socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai.

„Darbiečiai“ gavo 148 tarybos narių mandatus, tačiau neturės nė vieno atstovo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybėse. Partija laimėjo tris merų postus iš 60.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.