Partija be tvarkos: R.Paksas šneka viena, o K.Komskis – kita

Trečiadienio pavakare partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėje sprendžiami svarbūs klausimai. Vienas jų turėjo būti – ar likti valdančiojoje koalicijoje.

„Tvarkiečiai“ prezidiumo posėdyje aiškinosi, kodėl taip prastai pasirodė rinkimuose.<br>T.Bauro nuotr.
„Tvarkiečiai“ prezidiumo posėdyje aiškinosi, kodėl taip prastai pasirodė rinkimuose.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Mar 18, 2015, 5:45 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 2:01 PM

Tokį pasiūlymą partijos prezidiumo posėdyje iškėlė Kęstas Komskis. Partijos rinkimų štabo vadovas trečiadienį ryte iškėlė tokią idėją, argumentuodamas socialdemokratų apsisprendimu nesaugoti „tvarkiečio“ Rimo Ručio teisinės neliečiamybės.

Speciali Seimo komisija praėjusią savaitę nusprendė parlamentui siūlyti nenaikinti neliečiamybės kyšio ėmimu įtariam R.Ručiui, tačiau socialdemokratai žada šio siūlymo nepaisyti.

K.Komskis pripažino, kad ir savivaldos rinkimų rezultatai esą patvirtina, kad partijai, ko gero, naudinga trauktis iš valdančiosios koalicijos ir pereiti į opoziciją. „Matome, kad Vyriausybei trūksta ryžto, bet dabar negalime jos kritikuoti“, – aiškino politikas.

Tačiau partijos pirmininkas Rolandas Paksas buvo kitokios nuomonės nei K.Komskis. Jis apie pasitraukimą net nesvarsto, todėl šis klausimas nebuvo įtrauktas į darbotvarkę.

R.Pakso nuomonė priešinga

Prieš posėdį paklausus, ar bus svarstomas pasitraukimas iš koalicijos, R.Paksas nukirto: „Ne. O kodėl turėtų būti? Jeigu į darbotvarkę įtrauks, bus svarstoma. Darbotvarkėje nėra to klausimo.“

Jis pabrėžė nematantis pagrindo iš viso kelti pasitraukimo iš koalicijos klausimo.

„Pagrindinis klausimas posėdyje – kodėl tokie prasti rinkimų rezultatai ir ką daryti, kad 2016 m. rezultatai būtų geri. Yra daug emocijų, įtampos, nepasitenkinimo. Galbūt vitaminų stygius ar per aitri saulė, visi nepatenkinti, galbūt kažkokie pasišnekėjimai ir  apsižodžiavimai vyksta, bet reikėtų geriau dirbti“, – sakė R.Paksas.

Ar žinia apie svarstomą pasitraukimą iš koalicijos nėra spaudimo ženklas socialdemokratams dėl R.Ručio? Seimas teisinės neliečiamybės klausimą svarstys ketvirtadienį.

R.Paksas pabrėžė, kad jam „iš principo tokie dalykai yra nepriimtini“. Tačiau jis pripažino norintis, kad socialdemokratai būtų R.Ručio pusėje.

„Aš už tai, kad politikai vieni su kitais nebandytų susidoroti teisėsaugos rankomis. Politikus vertina rinkėjai. Jie turi nuspręsti ar jis teisingai elgėsi ar neteisingai“, – sakė R.Paksas.

Pastebėjus, kad rinkėjai be teisėsaugos pagalbos vargu ar galėtų nuspręsti, ar R.Ručys ėmė kyšį ar ne, R.Paksas sakė: „Jis buvo pakviestas į STT, jis davė parodymus. Jis čia. Kodėl prokurorui reikia daryti cirką paskutinę sesijos dieną ir prašyti Seimo nario teisinės neliečiamybės panaikinimo?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.