VTEK: Plungės rajono meras supainiojo interesus

Perrinktasis Plungės rajono meras

A. Klišonis į etikos sargų akiratį pateko, nes Plungės rajono savivaldybėje svarstė klausimus, nenusišalino ir priėmė sprendimus, susijusius su jo individualia įmone „Inesa“.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
A. Klišonis į etikos sargų akiratį pateko, nes Plungės rajono savivaldybėje svarstė klausimus, nenusišalino ir priėmė sprendimus, susijusius su jo individualia įmone „Inesa“.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-18 17:09, atnaujinta 2018-01-09 14:19

A. Klišonis į etikos sargų akiratį pateko, nes Plungės rajono savivaldybėje svarstė klausimus, nenusišalino ir priėmė sprendimus, susijusius su jo individualia įmone „Inesa“.

Eidamas Plungės rajono savivaldybės tarybos nario pareigas A. Klišonis tinkamai nenusišalino priimant šiai firmai palankius sprendimus, o 2014 m., eidamas mero pareigas, – ir juos pasirašė, nustatė etikos sargai.

Plungės rajono savivaldybės tarybos posėdžių protokoluose nurodoma, kad priimant minėtuosius sprendimus A. Klišonis „nebalsavo“, tačiau tokių veiksmų VTEK nevertina kaip nusišalinimo. Pabrėžiama, kad A. Klišoniui, kaip valstybinėje tarnyboje dirbančiam asmeniui, ypač atsižvelgiant į jo užimamų pareigų svarbą, visos Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatos yra privalomos ir taikomos tiesiogiai.

Plungės rajono savivaldybės tarybai rekomenduota parengti ir patvirtinti išsamias interesų konfliktų prevencijos taisykles, apimančias ne tik tokių konfliktų atpažinimo, bet ir jų tinkamo suvaldymo procedūras.

Tuo metu sprendimas dėl Palangos mero konservatoriaus Šarūno Vaitkaus nepriimtas jam negalint dalyvauti VTEK posėdyje. Kadangi Š. Vaitkaus prašymas, etikos sargų nuomone, buvo motyvuotas, šį klausimą nutarta atidėti iki kito posėdžio.

Š. Vaitkus VTEK turės pasiaiškinti, kodėl privačių interesų deklaracijoje nenurodo, kad jo sesers vyras dirba savivaldybės kontroliuojamame UAB „Palangos komunalinis ūkis“, ir savivaldybėje sprendžia su šia bendrove susijusius klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.