Ministrė nori nušalinti Viešvilės vaikų namų direktorių

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė

A.Pabedinskienė sakė, kad viceministras Algirdas Šešelgis išsiųstas į Jurbarką, kad ištirtų situaciją.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Pabedinskienė sakė, kad viceministras Algirdas Šešelgis išsiųstas į Jurbarką, kad ištirtų situaciją.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 19, 2015, 2:02 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 11:51 AM

„Kreipiausi į Kauno apygardos teismą dėl leidimo nušalinti direktorių nuo pareigų“, – ketvirtadienį per Vyriausybės pusvalandį Seime pranešė ministrė.

Anot jos, sudaryta komisija taip pat jai pateikė rekomendaciją drausminėn atsakomybėn patraukti direktoriaus pavaduotoją, kuri laikinai vadovaudama įstaigai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos neinformavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio vaikų išnaudojimo Viešvilės globos namuose.

A.Pabedinskienė sakė, kad viceministras Algirdas Šešelgis išsiųstas į Jurbarką aiškintis, kodėl Jurbarko rajono vaiko teisių apsaugos skyrius taip pat nepranešė ministerijai apie ikiteisminį tyrimą.

„Taip pat šiandien į ministeriją sukviesti visi vaikų globos namų, kurie pavaldūs ministerijai, direktoriai. Be abejonės, su jais kalbama apie šitą situaciją“, – aiškino ministrė.

Prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl jaunesnio nei 16-os metų asmens galimo tvirkinimo Viešvilės vaikų globos namuose. Direktoriui 57 metų A.Liaudaičiui pateikti įtarimai, jam skirtos kardomosios priemonės – paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimti dokumentai.

Šių metų pradžioje nepilnamečių prostitucijos skandalas sudrebino Švėkšnos specialiojo ugdymo centrą, kai paaiškėjo, kad vienos mergaitės pardavinėdavo kitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.