Po kratų M.Bartašiūnaitės namuose – pokštų lavina internete

Ketvirtadienį dėl įtarimų antikonstitucine veikla buvo atliekamos kratos devynių asmenų namuose. Viena iš jų – Vladimiro Putino vykdomos politikos gerbėja Milda Bartašiūnaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-19 18:53, atnaujinta 2018-01-09 10:55

Jos ir dar vienuolikos asmenų atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 121 straipsnį – dėl antikonstitucinių grupių ar organizacijų kūrimo ir dalyvavimo jų veikloje.

Už šį nusikaltimą numatomas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Greitai internete pasklido M.Bartašiūnaitę „palaikančios“ nuotraukos. Tai – nebloga pajuoka, žinant, kad M.Bartašiūnaitė garsėja kaip aktyviai garinanti actą, pasisakanti prieš „vaikų grobimą Norvegijoje“ ar prieš NATO Lietuvoje.

„Palaikymą“ M.Bartašiūnaitei internautai reiškė simboliniu „Je Suis Milda Bartasiunaite“ nuotraukos montažu, taip pat panaudojo M. Bartašiūnaitės atvaizdą šūkiui, skelbiančiam kad „Lietuvoje neegzistuoja žmogaus teisės“. Šiame plakate ironizuojamas faktas, jog M.Bartašiūnaitės „laisvas žodis“ buvo tiesiog grubiai nutildytas.

Kratos atliktos ir pas šiaulietį marginalą Žilviną Razminą, klaipėdietį, organizacijos „Būkime vieningi“ įkūrėją Vaidą Lekstutį, šios organizacijos narį Olegą Titorenko, vilnietį Kazimierą Juraitį bei vieną iš partijos „Drąsos kelias“ įkūrėjų, režisierių Jarą Valiukėną.

Ketvirtadienį jiems dar nebuvo pareikšti įtarimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.