Kauno rajono tarybos sudėtis keisis mažai

Paskutinįjį darbą baigiančios kadencijos posėdį Kauno rajono savivaldybėje ketvirtadienį surengė

V.Makūnas toliau vadovaus Kauno rajonui.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
V.Makūnas toliau vadovaus Kauno rajonui.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2015, 10:20 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:16 PM

Po šiemetinių savivaldos rinkimų Kauno rajono savivaldybės tarybos sudėtis, kaip ir daugelyje kitų Lietuvos savivaldybių, keičiasi, tačiau daugiau nei pusė jos narių (14-a iš 27-erių baigiančių kadenciją politikų) tęs darbus naujoje taryboje. Naujiems nariams vietas užleido 13 rajono politikų.

ELTA primena, jog po rinkimų naujoje Kauno rajono savivaldybės taryboje, kuri balandžio 16 – ąją pradės darbą, 15 mandatų iš 27 turės Lietuvos socialdemokratų partija. Nuo jos smarkiai atsilieka kitos politinės jėgos: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija pelnė 5 mandatus, Lietuvos respublikos liberalų sąjūdis – 3, Darbo partija bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – po 2 mandatus. Visuomeninių rinkėjų komitetų atstovų į Kauno rajono taryba nepateko nė vieno.

Naujoje taryboje nebedirbsiantiems ankstesnės kadencijos tarybos nariams Kauno rajono meras Valerijus Makūnas (rinkėjai jam patikėjo savivaldybės vairą ir ateinančius ketverius metus) įteikė vardinius padėkos ženklus. Kiekvienas aktyvioje politikoje pertrauką darantis ar su ja atsisveikinantis rajono tarybos narys iš mero rankų dovanų gavo ir po Viliaus Kavaliausko knygos „Pakaunės krašto karžygiai“ egzempliorių. Meras padėkojo tarybą paliekantiems politikams už sklandų ir produktyvų darbą, pripažindamas, jog visiems kartu pavyko įnešti ir savo indėlį į geresnio Kauno rajono žmonių gyvenimo kūrimą.

„Šiame pastate praleidau 35-erius metus, todėl išeidamas tikrai palieku dalelę savęs“,- kalbėjo socialdemokratas Antanas Vanagas, Kauno rajono savivaldybės taryboje dirbęs 6 kadencijas iš eilės.

Ilgiausiai dirbantis politikas Kauno rajone – šiuo metu vicemero pareigas einantis socialdemokratas Petras Mikelionis. Daugiau nei 40 metų Kauno rajonui dirbančiam politikui V. Makūnas įteikė rašiklį graviruota plunksna ir dvitomį „Lietuvos pasiekimai 1990-2015. Asmenybės“. Politikos patriarchas darbus tęs ir naujoje savivaldybės taryboje.

Už sėkmingą vadovavimą administracijai, kuri buvo „sustyguota it orkestras“, V. Makūnas įteikė muzikantų statulėles administracijos direktoriui Ričardui Pudževeliui ir jo pavaduotojams Angelei Ščiukauskienei ir Kęstučiui Povilaičiui.

Merui tarybos narių vardu įteikta dirigento lazdelė. „Jei yra orkestras, turi būti ir dirigentas“, – sakė vicemeras P. Mikelionis.

Kauno rajono mero patarėjo Edmundo Mališausko teigimu, per pasibaigusią ketverių metų kadenciją įvyko 54 rajono savivaldybės tarybos posėdžiai, apsvarstyti 2277 projektai, priimti 2259 sprendimai. Per kadenciją atmesta tik 18 sprendimų projektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.