Kiek eurų verta Seimo narių puikybė?

Šių savivaldos rinkimų rezultatai apnuogino politinę infliaciją: į puikybę pasikėlę Seimo nariai savo autoritetą įvertino eurais, o rinkėjai nusprendė, kad kai kurie jų teverti A.Lukašenkos rublių (šiuo metu už vieną eurą galima įsigyti maždaug 16 tūkstančių baltarusiškų rublių).

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Mar 20, 2015, 7:24 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 5:38 PM

Antai jau ketvirtą kadenciją Seime įsitaisiusį ir partijas keičiantį V.Simuliką grumtynėse dėl Šiaulių mero posto dviguba balsų persvara ant menčių paguldė politikos naujokas A.Visockas.

O ką jau kalbėti apie Klaipėdą, kur liberalas V.Grubliauskas tiesiog sutrynė konservatorę parlamentarę A.Bilotaitę.

Vyresniųjų dešiniųjų į beviltišką kovą įstumta jaunoji politikos žvaigždė gerokai priblėso ir kažin ar artimiausioje ateityje vėl galės sužibėti, bent jau uostamiestyje.

Konservatoriams būdingos puikybės, regis, neatsikratė ir buvęs šios partijos atstovas N.Puteikis.

Nesėkmingai dėl sostinės mero posto pasistumdęs parlamentaras su „Lietuvos sąrašu“ vis dėlto prasiskverbė į miesto tarybą ir netgi galėtų čia likti.

Tik pamanykite, koks pasiaukojimas! Tiesa, N.Puteikis iškėlė sąlygą – jis paaukotų Seimo nario mandatą, jei būtų paskirtas vadovauti savivaldybės Kontrolės komitetui. Kaip tokiais atvejais sakoma? Amunicijos – už centus, ambicijų – už eurus.

Stebėtina ir tai, kad dalis miestų ar rajonų rinkėjų vis dar patiki Seimo nariais, kurie teikiasi nusileisti iš aukštybių ir suokdami apie žemiškus reikalus dalyvauti savivaldos rinkimuose. O tokių buvo net keliolika.

Pavyzdžiui, O.Leiputė žadėjo, kad jei taps Kauno tarybos nare, atsisakys parlamentaro mandato ir puls tarnauti miestiečiams. Kauniečiai patikėjo, balsavo.

Tačiau išrinkta į Kauno tarybą politikė ėmė mykti, kad nors iki galo neapsisprendė, veikiausiai liks Seime.

Gal iš tiesų tik ten jos vieta? Juk O.Leiputės vedami socialdemokratai laimėjo tik keturis Kauno tarybos narių mandatus, nors iki šiol turėjo šešis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.