Asmens tapatybės kortelės bus išduodamos ir užsienyje

Asmens tapatybės kortelės nuo šiol

Iki šiol tokios galimybės užsienyje gyvenantys lietuviai neturėjo ir dėl asmens tapatybės kortelės turėdavo grįžti į Lietuvą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Iki šiol tokios galimybės užsienyje gyvenantys lietuviai neturėjo ir dėl asmens tapatybės kortelės turėdavo grįžti į Lietuvą.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-03-23 18:25, atnaujinta 2018-01-08 11:24

Kovo 21 dieną įsigaliojo vidaus ir užsienio reikalų ministrų patvirtintas Asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimo, keitimo, paskelbimo negaliojančiais ir naikinimo tvarkos aprašas.

Seimas pernai gruodį priėmė Asmens tapatybės kortelės ir paso įstatymą, kuriame nustatė, kad užsienyje gyvenančių Lietuvos piliečių pageidavimu diplomatinėse atstovybėse jiems gali būti išduodama asmens tapatybės kortelė. Iki šiol tokios galimybės užsienyje gyvenantys lietuviai neturėjo ir dėl asmens tapatybės kortelės turėdavo grįžti į Lietuvą.

„Tikimasi, kad asmens tapatybės kortelių išdavimas diplomatinėse atstovybėse ar konsulinėse įstaigose padidins piliečių galimybes naudotis e. valdžios teikiamais privalumais. Tam tikras paslaugas bus galima gauti neišėjus iš namų – pasinaudojus asmens tapatybės kortele kaip priemone tapatybei atpažinti ir pasirašyti elektroniniu parašu“, – teigiama URM pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.