Pensijos bijojusį pulkininką teisme išgelbėjo laiduotoja

Kyšiu nuo nemalonumų darbe atsipirkti bandęs Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (ŠAPGV) viršininkas 52 metų Jonas Misiūnas išvengė teistumo. Kaltės neneigusį pareigūną teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

J.Misiūnas kyšiu siekė išsisukti nuo gresiančių nemalonumų darbe.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Misiūnas kyšiu siekė išsisukti nuo gresiančių nemalonumų darbe.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2015, 4:50 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 11:32 AM

Tiesa, J.Misiūnas įpareigotas į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą pervesti 20 MGL (753,2 euro) dydžio įmoką. Be to, iš jam dvejiems metams panaikinama teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Kartu teistas panevėžietis 40 metų Robertas Janutis nubaustas griežčiau. Šį vyriškį teismas už tarpininko kyšininkavimą pripažino kaltu ir skyrė 120 MGL (4519,2 euro) baudą. Ji sumažinta šeštadaliu, nes R.Janutis 10 parų buvo laikinai sulaikytas.

Teismo sprendimu konfiskuoti papirkimui skirti pinigai – nuosprendžio išklausyti neatėjęs J.Misiūnas neteko ir 12 tūkstančių litų.

Pulkininko rasti nepavyko

Kalbos apie ŠAPGV viršininko J.Misiūno pomėgį puotauti sklido seniai, bet per 34 metus tarnybos metus šiaulietis nebuvo gavęs nė vienos nuobaudos.

Ugniagesių vadas įkliuvo pernai po profesinės šventės – Šv.Florijono dienos.

Gegužės 5-ąją buvo gautas pranešimas, kad J.Misiūnas darbe yra girtas. Bet atvažiavusiems patruliams niekaip nesisekė rasti pulkininko, nors darbovietėje buvo ir asmeninė, ir tarnybinė mašinos.

J.Misiūnas neigė buvęs girtas – jis tikino važiavęs į susitikimą su šiauliečiu verslininku.

Netrukus jį iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pasiekė žinios apie pradėtą tarnybinį tyrimą. Todėl paslydęs šiaulietis ėmė karštligiškai ieškoti gelbėtojų.

Nutarė griebtis už šiaudo

J.Misiūnas prisiminė panevėžietį saugos tarnybos vadovą R.Janutį, kuris anksčiau gyrėsi pažintimis su įtakingaisiais.

Panevėžietis atsiliepė tik po kelinto J.Misiūno skambučio ir pareiškė esąs užsienyje. Verslininkas pažadėjo išsiaiškinti, kokia situacija yra sostinėje, o vėliau pareiškė, kad skandalui nuslopinti reikės 12 tūkstančių litų.

J.Misiūnas teisme sakė, kad pinigai turėjo būti skirti departamento vadovui: „R.Janutis kalbėjo abstrakčiomis frazėmis, o vėliau perspėjo kuo mažiau kalbėti telefonu, nes pokalbių gali pasiklausyti. Jis sakė veiksiąs per generolus.“

Voką paliko degalinėje

Panevėžietis pažadėjo problemas išspręsti nuvažiavęs į sostinę, bet po kelių valandų jau patarinėjo šiauliečiui trejetui dienų atsigulti į ligoninę.

Iš pradžių buvo tartasi, kad pinigai bus atvežti į Joniškį, bet vėliau sutarta, kad vokas su 12 tūkstančių litų bus paliktas Šiaulių pakraštyje esančioje degalinėje „Abromika“.

Kai į degalinę prabangų visureigį BMW įvairavo R.Janutis, jo pasaloje laukė STT agentai. Panevėžietis buvo sulaikytas, kai iš degalinės darbuotojo paėmė voką. Netrukus namuose buvo sučiuptas ir J.Misiūnas.

Panevėžietis kaltę neigė

R.Janutis teisme kalbėti atsisakė ir paprašė vadovautis per ikiteisminį tyrimą duotais parodymais.

Skandalingai išgarsėjęs panevėžietis tyrėjams aiškino, kad pinigai buvo skirti ne J.Misiūno vadovams papirkti, o teisininkams samdyti.

Kaip liudytojas buvo apklaustas ir PAGD vadovas generolas Remigijus Baniulis. Jį nemaloniai nustebino, kad kažkas ketino kyšiu išsisukti nuo problemų.

Generolas patikino, kad pavaldinys dėl galimo girtumo greičiausiai būtų neišvengęs problemų, bet sakė, jog greičiausiai jis būtų atsipirkęs griežtu papeikimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.