Per savaitę NATO naikintuvai dėl rusų orlaivių kilo net 8 kartus

Kovo 16-22 dienomis Baltijos valstybių oro erdvę saugantys NATO oro policijos naikintuvai kilo aštuonis kartus atpažinti ir palydėti prie Baltijos valstybių sienų skridusių Rusijos Federacijos orlaivių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

NATO oro policijos misiją atliekantys Ispanijos naikintuvai „Eurofighter Typhoon“.<br>Ispanijos KOP nuotr.
NATO oro policijos misiją atliekantys Ispanijos naikintuvai „Eurofighter Typhoon“.<br>Ispanijos KOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-23 14:36, atnaujinta 2018-01-08 11:54

Kaip rašoma pranešime, kovo 16 d. NATO oro policijos naikintuvai kilo vieną kartą. Buvo atpažintas ir palydėtas Rusijos karinis žvalgybinis orlaivis IL-20. Orlaivis skrido iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį virš neutralių vandenų Baltijos jūroje, be iš anksto suderinto plano, be autoatsakiklio, ryšį palaikė.

Kovo 17 d. NATO oro policijos naikintuvai kilo vieną kartą: buvo atpažinta 11-os orlaivių grupė. Atpažinti ir palydėti reaktyviniai naikintuvai Su-27, Su-34, transportiniai orlaiviai An-26, An-12.

Orlaivių grupė skrido iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį virš neutralių vandenų Baltijos jūroje, be iš anksto suderinto plano, be autoatsakiklio, radijo ryšio nepalaikė.

Kovo 18 d. NATO oro policijos naikintuvai kilo vieną kartą, atpažino ir palydėjo Rusijos transportinį orlaivį An-26, skridusį iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį. Skrydis vyko pagal iš anksto pateiktą planą, be autoatsakiklio, ryšys buvo palaikomas.

Kovo 19 d. NATO oro policijos naikintuvai kilo du kartus. Buvo atpažintas ir palydėtas Rusijos karinis žvalgybinis orlaivis Il-20 ir taktinis bombonešis Su-24. Orlaiviai skrido iš Kaliningrado srities, virš neutralių vandenų Baltijos jūroje, be iš anksto pateikto plano, be autoatsakiklio, ryšio nepalaikė.

Kovo 20 d. NATO oro policijos naikintuvai kilo du kartus. Buvo atpažintas ir palydėtas Rusijos karinis orlaivis Il-20, skridęs iš Kaliningrado srities į Rusiją ir transportiniai orlaiviai An-26 ir An-12, skridę iš Rusijos į Kaliningrado sritį.

Orlaiviai skrido virš neutralių vandenų Baltijos jūroje, be iš anksto pateikto plano, be autoatsakiklio, ryšio nepalaikė.

Kovo 21 d. NATO oro policijos naikintuvai kilo vieną kartą. Buvo atpažinta ir palydėta 10-ies orlaivių grupė: transportiniai orlaiviai An-26, naikintuvai Su-27 ir Su-34.

Orlaiviai skrido iš Kaliningrado srities į Rusijos žemyninę dalį, virš neutralių vandenų Baltijos jūroje, be iš anksto pateikto plano, be autoatsakiklio, ryšio nepalaikė.

Lietuvos oro erdvės pažeidimų nė vienu atveju neužfiksuota.

NATO oro policijos misijai Baltijos šalyse šiuo metu vadovauja Aviacijos bazėje Zokniuose greta Šiaulių dislokuoti Italijos karo pilotai su naikintuvais „Eurofighter Typhoon“. Italų karo pilotai Lietuvoje dislokuoti pirmą kartą.

Italų misiją sustiprina Lenkijos karo pilotai su naikintuvais MiG-29.

Emario bazėje Estijoje dislokuoti ispanai su naikintuvais „Eurofighter Typhoon“. O Lenkijoje prie Marlborko – belgai su F-16.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.