Klaipėdiečiai tvarko paplūdimius net ir nesulaukę žadėtų pinigų

Klaipėdos paplūdimiuose jau pluša darbininkai – jie tvarko po audringos žiemos nuniokotus pagrindinius takus ir laiptus. Darbų imtasi nelaukiant Aplinkos ministerijos pažadėtų, bet dar negautų pinigų. Pažadus ministras dalijo po uragano „Feliksas“ apžiūrėjęs nusiaubtą pajūrį.

Smiltynėje atnaujinami laiptai.<br>V.Gedvilo nuotr.
Smiltynėje atnaujinami laiptai.<br>V.Gedvilo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 24, 2015, 5:34 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 9:08 AM

Antradienį apsilankęs Klaipėdoje ministras Kęstutis Trečiokas patvirtino, kad Klaipėdai bus skirti 65 tūkst. eurų. Suskaičiavusi visus audros nuostolius uostamiesčio savivaldybė krantotvarkos darbams a prašė skirti 15 tūkst. eurų daugiau.

Maždaug 75 tūkst. eurų bus atseikėta Palangai. Kiek pinigų iš aplinkos rėmimo programos gaus Neringa, dar neaišku, esą ruošdami dokumentus neringiškiai ne viską tiksliai surašo, tenka sąmatas koreguoti.

„Tikiuosi, kad spėsime panaudoti gautus pinigus, kito kelio nėra, reikės suktis labai greitai, kad pinigai būtų panaudoti ne vasaros pabaigoje, o iki sezono pradžios“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jis pabrėžė, kad sutvarkyti visą pajūrį tiek pinigų nepakaks – reikia tverti žabtvores, tvarkyti nuniokotus laiptus, jūros link vedančius medinius takus.

Iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto paplūdimių tvarkymui skirta daugiau kaip 34 tūkst. eurų. Tačiau šie pinigai bus skirti Melnragei ir Giruliams, o Smiltyne turi rūpintis Kuršių nerijos nacionalinis parkas.

Smiltynėje audra nuniokojo beveik tris hektarus žabų klojinių ir 650 kvadratinių metrų takų. Kai kurie laiptai pavojingai pakibę ore. Bloga situacija ir Neringoje – antai Nidoje suniokoti visi į moterų paplūdimį vedantys laiptai.

Pasak Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės Aušros Feser, jau paruoštos ir takų paklotės, ir žabai. Tačiau nėra pinigų atlikti remonto darbus.

Kol takai ir laiptai nebus sutvarkyti, planuojama pajūryje sumontuoti skydus su perspėjimais, kad žmonės būtų atsargūs ir eitų ten, kur yra takai ir laiptai, ir leisdamiesi nuo kopų bet kur dar labiau neardytų kopagūbrio.

„Apžiūrėjau paplūdimius, nėra jau tokia tragiška situacija, kad negalėtume pradėti vasaros sezono“, – sakė K.Trečiokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.