Opozicija teikia kandidatus į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija kartu su kitomis opozicijoje dirbančiomis frakcijomis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją siūlo Darbo partijos frakcijos narius Saulių Bucevičių, Ričardą Sargūną, Tvarkos ir teisingumo frakcijos narį Algimantą Dumbravą, Socialdemokratų frakcijos narius Edmundą Jonylą, Orintą Leiputę, Vytautą Saulį.

TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.<br>T.Bauro nuotr.
TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 24, 2015, 5:28 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 9:08 AM

„Vadovaudamiesi neseniai patvirtinta demokratiškesne Seimo Etikos ir procedūrų komisijos formavimo tvarka opozicinių frakcijų vardu pateikėme šešias valdančiųjų frakcijų atstovų kandidatūras. Esant naujajai tvarkai, tikėtina, kad Etikos ir procedūrų komisijoje nebus tokių narių, kurie patys neretai tampa jos tyrimo objektu, ir komisija įgis didesnį autoritetą“, – sako TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Teikimą Seimo Pirmininkei pasirašė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas J. Razma, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis, Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Rima Baškienė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

Valdantieji savo ruožtu į Etikos ir procedūrų komisiją turi siūlyti opozicijos atstovus.

Pernai gruodį Seimas patikslino Etikos ir procedūrų komisijos sudarymo tvarką.

Nustatyta, kad nuolat veikianti Etikos ir procedūrų komisija sudaroma iš vienuolikos Seimo narių. Seimo daugumai priklausantys parlamentarai siūlo į Etikos ir procedūrų komisiją penkis kandidatus iš Seimo daugumai nepriklausančių parlamentarų. Kitus šešis Seimo narius į Etikos ir procedūrų komisiją pasiūlo Seimo mažumai priklausantys parlamentarai iš Seimo daugumai priklausančių parlamentarų, primena ELTA.

Pataisomis įtvirtinta, kad komisijos pirmininku gali būti tik Seimo mažumai priklausantis parlamentaras, pirmininko pavaduotoju – Seimo daugumos atstovas.

Taip pat nustatyta, kad Etikos ir procedūrų komisijos sprendimai priimami paprasta posėdyje dalyvaujančių komisijos narių balsų dauguma. Jeigu posėdyje dalyvaujančių komisijos narių balsai pasiskirsto po lygiai, lemia komisijos pirmininko balsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.