Alytaus merą išgarsinusiai alytiškei – 86 eurų bauda

33 metų Laurai Radzevičiūtei teismas skyrė 86 eurų baudą už tai, kad ji būdama Alytaus miesto teatro direktore praėjusį rudenį nevykdė savivaldybės administracijos direktoriaus nurodymo ir nepateikė šios administracijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus darbuotojams prašomų dokumentų ir kitos informacijos.

L.Radzevičiūtė ir J.Krasnickas.
L.Radzevičiūtė ir J.Krasnickas.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Mar 25, 2015, 7:05 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 6:52 AM

L.Radzevičiūtė teisme savo kaltę neigė ir tvirtino dokumentų nepateikusi abejodama tokių procedūrų teisėtumu, nes nesuprato, ar buvo vykdomas teatro pažangos stebėjimo (veiklos po ankstesnio audito) ar vidaus auditas, ir bijojo, jog taip su ja siekiama susidoroti.

Administracijos direktorius Kęstutis Ąžuolas dėl pareigų nevykdymo pernai lapkričio mėnesį surašė teatro direktorei L.Radzevičiūtei administracinės teisės pažeidimo protokolą, nes ji du kartus pažeidė terminus ir audito skyriaus specialistams nepateikė reikiamų dokumentų.

Šiandien teismas už tai ir skyrė jai 86 eurų baudą.

Alytaus miesto savivaldybės taryba L.Radzevičiūtė iš teatro direktorės pareigų atleido pernai gruodžio 22 dieną, tačiau ji nepasirašė perdavimo ir atleidimo dokumentų.

Audito skyriui nepavyko rasti miuziklo „Medžioklė su varovais“ sąmatos, kuri kartu su rėmėjų skirtomis lėšomis galėjo siekti apie 72 tūkstančius eurų.

L.Radzevičiūtė išgarsėjo, kai prieš savivaldybių tarybų rinkimus vieną po kito išplatino internete du nešvankių žodžių kupinus įrašus, kuriuose girdimas Alytaus miesto mero Jurgio Krasnicko balsas, ir pati prisipažino tai padariusi, nes esą meras grasino jai ir jos mažamečiui vaikui.

Tokie įrašai J.Krasnickui rinkimų kovą dėl mero posto antrai kadencijai „padėjo“ baigti jau pirmame ture, kur triuškinančiai pralaimėta buvusiam policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui. Nors J.Krasnickas ir kreipėsi į policiją prašydamas įvertinti šios moters veiksmus darant neteisėtus įrašus ir skelbiant visuomenei dezinformuojančius jų montažus, bei pareikalavo paviešinti visą slaptai įrašytą pokalbį. J.Krasnickas tikino pernai lapkričio pradžioje į savo kabinetą pasikvietęs L.Radzevičiūtę tik norėdamas perspėti, kad ji laikytųsi įstatymų, vykdytų nurodymus ir nedelsdama pateiktų Audito skyriui reikalaujamus dokumentus, nes kitaip gali atsidurti už grotų, o pirmiausia turėtų galvoti apie savo vaiką ir juo rūpintis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.