E.Jankevičius atmeta bet kokius ryšius su Rusijos banditu

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis sako neturintis pagrindo manyti, kad viceministras Elvinas Jankevičius galėjo padėti išduoti leidimą Lietuvoje gyventi Rusijos nusikalstamo pasaulio autoritetui Achmedui Jevlojevui.

Pasak ministro S.Skvernelio, E.Jankevičius neigia bet kokius galimus ryšius su A.Jevlojevu.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Pasak ministro S.Skvernelio, E.Jankevičius neigia bet kokius galimus ryšius su A.Jevlojevu.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 25, 2015, 1:39 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:45 AM

Ministras teigė sulaukęs paaiškinimų, kad su teisininku, pas kurį galbūt lankėsi ir Rusijos nusikaltėlis, viceministras bendravo kaip šeimos draugas.

„Reaguojame į kiekvieną informaciją labai rimtai.

Viceministras informavo mane ir tikrai deklaruoja, kad nieko bendro su šita istorija neturi. Tiesiog neneigė, nes iš tikrųjų bendrauja (su teisininku), jei teisingai atsimenu, nuo 2007-ųjų metų, kaip šeimos draugai, kai jis dar nebuvo nei ministras, nei apskritai politikas“, – BNS trečiadienį Vyriausybėje sakė S.Skvernelis.

„Viceministras neneigia, kad bendravo ir bendrauja nuolatos. Bet tikrai šitoje istorijoje jis nei prašė, nei tarpininkavo, nei kitokių veiksmų nesiėmė“, – pridūrė ministras.

Pasak jo, E.Jankevičius neigia bet kokius galimus ryšius su A.Jevlojevu.

S.Skvernelis taip pat patvirtino, kad ministerijoje dėl šios istorijos yra baigtas tarnybinis patikrinimas, rezultatai bus pristatyti netrukus. Pasak jo, patikrinime bus nustatyti tik teisines procedūras išduodant leidimą pažeidę pareigūnai, tačiau konkrečių asmenų atsakomybę turės nustatyti šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas.

„Kiek man žinoma, ikiteisminis tyrimas dėl to leidimo išdavimo, jis vyksta intensyviai, tai tiesiog palauksime, matyt, tyrimo, ir atsakysime į tą klausimą“, – sakė ministras.

Dienraštis „Lietuvos rytas" trečiadienį rašė, kad Vilniaus Pilies gatvėje 17-uoju numeriu pažymėtame bute gyvenantis asmuo, kuris oficialiai teikia teisines konsultacijas, bendrauja su už finansinius nusikaltimus šiuo metu teisiamu Vadimu Kastujevu.

Būtent jis, dienraščio teigimu, ir atvedė savo pažįstamą A.Jevlojevą pas teisininką. Teigiama, kad filmavimo kameros užfiksavo, kaip į butą beveik tuo pat metu užeina į A.Jevlojevą ir į viceministrą su buto šeimininku panašūs asmenys.

A.Jankevičius Vidaus reikalų ministerijoje kuruoja migracijos klausimus.

„Lietuvos rytas“ prieš daugiau nei mėnesį pranešė, kad vadinamam įteisintam vagiui („Vor v zakone“) A.Jevlojevui sausio pabaigoje Vilniaus migracijos pareigūnai išdavė leidimą laikinai gyventi Lietuvoje. Vėliau leidimas buvo panaikintas.

Dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą atlieka Policijos departamento Imuniteto valdyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.