Paaiškėjo, kas tapo naujuoju KTU gimnazijos direktoriumi

Naujuoju Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriumi taps Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras.

„Renkuosi mokyti“ alumnų narys T. Kivaras, 2013 m. tapo dr. Meilės Lukšienės premijos laureatu.<br>KTU nuotr.
„Renkuosi mokyti“ alumnų narys T. Kivaras, 2013 m. tapo dr. Meilės Lukšienės premijos laureatu.<br>KTU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-03-25 12:22, atnaujinta 2020-02-27 10:44

Universiteto rektorius Petras Baršauskas BNS sakė, kad tokį sprendimą priėmė trečiadienį posėdžiavusi komisija.

„Jis jaunas ir ne vienerius metus dirba su talentais, su jaunais, gabiais vaikais ir turi daug puikių pasiekimų“, – sakė P.Baršauskas.

Jis pabrėžė, kad renkant naują gimnazijos vadovą, savo žodį galėjo tarti ir mokyklos bendruomenė – tėvai, moksleiviai, mokytojai ir alumnai. T.Kivaras buvo geriausiai įvertintas tiek mokytojų, tiek moksleivių, alumnai ir tėvai šiek tiek palankiau įvertino kitą kandidatę – KTU Studentų ugdymo centro direktorę Viliją Dabrišienę.

„Tačiau suvidurkinus vertinimą – T.Kivaras buvo daugiausiai gavęs iš visų bendruomenių“, – teigė P.Baršauskas.

Be šių dviejų kandidatų į direktorės pareigas taip pat pretendavo Lietuvos edukologijos universiteto Ugdymo pagrindų katedros lektorė Kristina Gailienė.

Prisistatydami visi pretendentai pabrėžė siekiantys išsaugoti ypatingą KTU gimnazijos bendruomenės identitetą, savitą aplinką, kuri ypač svarbi ugdant gabius vaikus. Kaip tobulintinos sritys buvo pažymėtas mokyklos didesnio atvirumo – tiek bendradarbiaujant su kitomis ugdymo įstaigomis Lietuvoje ir užsienyje, tiek dalyvaujant visuomenėje vykstančiuose procesuose – skatinimas bei naujų ugdymo būdų paieška.

Naujo vadovo gimnazijai ieškoma po to, kai iš pareigų pasitraukė nuo pat įkūrimo jai vadovavęs Bronislovas Burgis. Jis šiuo metu teisiamas dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, naudojant psichinę prievartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.