Ekrano diskusijos tęsiasi prie bokalo

Keliuosi ir guluosi su įjungtu televizoriumi. Manau, meluoja tie, kurie teigia, kad televizoriaus nežiūri visai.

Daugiau nuotraukų (1)

Valdas Burnys

Mar 26, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 6:42 AM

Daug mano bičiulių TV kompanijose dirba režisieriais, prodiuseriais. Todėl įdomu užmesti akį į jų darbus.

+ Smagu stebėti pokalbių laidas, kuriose svečiai, liaudiškai kalbant, krečia cirkus. Todėl visuomet su įdomumu pasižiūriu Sauliaus Bartkaus prodiusuojamą KK2 (LNK) ir Kristupo Krivicko „Ginčą be taisyklių“ (TV3). Ne kartą ir pačiam teko jose dalyvauti.

Laidų, kuriose dalyvauju, įrašus pirmiausia pasižiūri mano šeima. Tai tarsi komisija, kuri pasako, ar verta žiūrėti.

Jeigu jiems laida patinka, tuomet pats pasižiūriu kartojimą arba įrašą internete. O jei mane ima kritikuoti ir traukti per dantį, tuomet nežiūriu. Kuriam galui be reikalo nervintis?

– Televizijoje pasigendu Rolando Kazlo laidų. Esu didelis jo talento gerbėjas. Gaila, kad neliko tokių laidų kaip kadaise rodyta „Nekenčiu reklamos“ (BTV), kurioje jis buvo nepakartojamas.

Visai kitokie buvo agitbrigadų pasirodymai, kuriuos rodydavo televizija. Negalėdavau jų žiūrėti.

+ Jeigu jau prašnekau apie humorą, tai turiu pasakyti, kad mėgstu įsijungti rusišką kanalą „Comedy Club“. Kiekvieną kartą stebiuosi, kiek daug yra talentingų jaunų rusų „stand up“ komikų.

Iš lietuviškų humoro laidų išskirčiau „Dviračio šou“ („Info TV“), kurioje ir pats esu ne kartą filmavęsis.

+ Esu ne tik muzikantas, bet ir ūkininkas – gimtojoje Baisogaloje (Radviliškio r.) auginu ekologiškus žirnius, kvietrugius, rugius ir kviečius. Todėl domiuosi laidomis žemdirbiams. Pavyzdžiui, iš „Svajonių sodų“ (TV3) sužinojau, kaip tinkamai paskiepyti obelis, prižiūrėti šiltnamius.

Baisogaloje žmonės daug laiko praleidžia prie televizoriaus, ypač šaltuoju metų laiku. Atrodo, kai kurie žiūri viską iš eilės.

Kartais nuvykęs į tėviškę iš vietos žmonių apie įžymybių gyvenimą sužinau daugiau nei būdamas Vilniuje. Jie puikiai žino, kas į kokį skandalą įsivėlė, o kas jau išbrido.

+ Stengiuosi nepraleisti Edmundo Jakilaičio pokalbių ir „Lietuvos ryto" televizijos rodomo „Reporterio“. Šios laidos žurnalistai sugeba įdomiai papasakoti net apie paprasčiausius įvykius. Todėl kartais pasižiūriu ir „Reporterio“ kartojimą.

– Šis minusas – ne televizijai, o tiems žiūrovams, kurie per daug rimtai priima viską, kas rodoma ekrane. Kartą po koncerto viename miestelyje susėdome su vietos gyventojais pavėsinėje. Jie ėmė pasakoti, kaip kažkas trenkė studijos durimis ir pabėgo iš laidos.

Vieni bėglį smerkė sakydami, kad reikėjo išrėžti savo nuomonę, o ne sprukti. Kiti gynė. Tačiau nė vienam nešovė į galvą, kad tai buvo surežisuota.

+ Pastebėjau, kad provincijoje žmonės labai mėgsta diskusijų laidas, o po jų patys lieja aistras.

Bet jeigu tokios diskusijos įsiplieskia prie naminio alaus bokalo, geriau nesikišti.

Anksčiau vyrai susiimdavo dėl krepšinio, pastaruoju metu – dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto. Yra buvę, kad dėl kelių žodžių ginčai virto muštynėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.