Į kontrolierius siūlomas A. Dulkys žada gerinti audito kokybę

Ketvirtadienį į valstybės kontrolieriaus pareigas Seimui pateikta ekonomisto Arūno Dulkio kandidatūra.

Socialinių mokslų daktaras A.Dulkys yra pinigų politikos ir viešųjų finansų valdymo ekspertas, kandidatas turi ilgametę darbo patirtį valstybės institucijose.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Socialinių mokslų daktaras A.Dulkys yra pinigų politikos ir viešųjų finansų valdymo ekspertas, kandidatas turi ilgametę darbo patirtį valstybės institucijose.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-26 13:43, atnaujinta 2018-01-08 05:47

Kandidatas iš Seimo tribūnos žadėjo Valstybės kontrolės veiklai suteikti naują kokybę. Jis nurodė tris, jo nuomone, svarbiausias veiklos sritis – tai audito poveikio didinimas, audito rezultatų kokybės gerinimas ir Valstybės kontrolės veiklos atvirumo visuomenei didinimas.

„Vieną dalyką galiu garantuoti jau šiandien – dirbsiu sąžiningai“, – atsakydamas į Seimo narių klausimus užtikrino A.Dulkys.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretu teikiamą kandidatūrą artimiausiu metu svarstys Seimo frakcijos.

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė šalies vadovės siūlymui pasibaigus įgaliojimo laikui atleisti iš valstybės kontrolierės pareigų Giedrę Švedienę. Galutinai Seimas dėl to ketina apsispręsti balandžio 9 d.

Atleisti G.Švedienę iš valstybės kontrolieriaus pareigų pasibaigus įgaliojimų laikui teikiama nuo balandžio 14 dienos. Skirti A.Dulkį penkerių metų kadencijai į valstybės kontrolės vadovo pareigas siūloma nuo balandžio 15 dienos.

Socialinių mokslų daktaras A.Dulkys yra pinigų politikos ir viešųjų finansų valdymo ekspertas, kandidatas turi ilgametę darbo patirtį valstybės institucijose: yra dirbęs Lietuvos banke, Lietuvos monetų kalykloje, Valstybės kontrolėje.

A.Dulkys nuo 2007 metų dirba Valstybės kontrolės 8-ojo audito departamento direktoriumi – šis departamentas atsakingas už Europos Sąjungos struktūrinių lėšų panaudojimo teisingumą.

43 metų A.Dulkys yra dirbęs Seimo Pirmininko sekretoriato vadovu, taip pat buvo Seimo Pirmininko patarėjas ekonomikos klausimais.

Kandidatas ilgą laiką yra dirbęs centriniame banke – konsultavo Lietuvos banko valdybos pirmininką, buvo Lietuvos banko Kasos departamento direktoriumi, taip pat ėjo Lietuvos monetų kalyklos valdybos pirmininko pareigas.

A.Dulkys Vilniaus universitete yra įgijęs ekonomisto išsilavinimą, jam suteiktas socialinių mokslų daktaro laipsnis. Šiuo metu jis dėsto Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.