Senelių globos namuose – direktorės ir sekretorės išgertuvės

Telšių rajono senelių globos namuose direktorės ir jos pavaldinių linksmybes nutraukė netikėtas žurnalistų vizitas. Ant plauko pakibo 21 metus senelių globos namams vadovaujančios Genovaitės Šliogerienės karjera.

Užklupta darbo vietoje Telšių rajono senelių globos namų direktorė Genovaitė Šliogerienė žurnalistams tikino esanti visiškai blaivi, galinti net vairuoti automobilį, tačiau blaivumo matuoklis paneigė šiuos jos žodžius.
Užklupta darbo vietoje Telšių rajono senelių globos namų direktorė Genovaitė Šliogerienė žurnalistams tikino esanti visiškai blaivi, galinti net vairuoti automobilį, tačiau blaivumo matuoklis paneigė šiuos jos žodžius.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Mar 26, 2015, 12:20 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 6:00 AM

Vaišės ir degtinės butelis

Praėjusį penktadienį darbo pabaigoje pusę trijų į senelių globos namų darbuotojų poilsio kambarį įsiveržė nekviesti svečiai – žurnalistai. Tai, ką jie išvydo, išties šokiruoja: vaišėmis nukrautas stalas, keturios didelės taurės ir maždaug iki pusės nugertas degtinės butelis.

Prie stalo sėdėjo direktorė G.Šliogerienė ir darbuotoja, kuri nesiteikė prisistatyti. Pastaroji buvo itin priešiškai nusiteikusi. „Eikite lauk“, – pareiškė, kaip atrodė, įkaušusi moteriškė.

Korespondentams teko aiškinti ir taip žinomą tiesą: „Poniutės, esate išlaikomos iš visų mokesčių mokėtojų pinigų ir mes esame ne privačioje valdoje, o valdiškoje įstaigoje.“ Tai išgirdusi puotos dalyvė, ko gero, susiprotėjo ir skubiai kažkur dingo.

Tuo metu direktorė G.Šliogerienė jautėsi užtikrintai. „Aš negirta, jeigu reikės, įpūsiu nulį promilių, galiu sėsti į automobilį ir drąsiai vairuoti“, – žurnalistams aiškino direktorė.

Įkliuvo direktorė ir sekretorė

Apie darbo metu senelių globos namų personalo girtavimą žurnalistai telefonu pranešė Telšių rajono savivaldybės administracijai. Belaukiant tikrintojų direktorė iš poilsio kambario tai išeidavo, tai pareidavo. Kaip ji vėliau pati sakė, nebėgo, nes nematė prasmės: „Vis tiek būtų suradę...“

Netrukus į vietą prisistatė kompetentingų valdininkų delegacija. Siekdami išsiaiškinti, ar darbuotojai nepiktnaudžiavo alkoholiu, iškvietė policijos pareigūnus, šie atsivežė alkotesterį.

Blaivumo matuoklis išdavikiškai atskleidė, kad už senelius atsakingos moterys darbo metu ne vandenėlį gėrė, o gėrimus su laipsniais. Senelių globos namų direktorei G.Šliogerienei ir jos sekretorei Daliai Jakumavičienei nustatytas lengvas girtumas. Direktorė įpūtė 1,13 promilės, o pavaldinė – šiek tiek daugiau – 1,48. Tad sekretorei nedaug trūko iki vidutinio girtumo.

Beje, reikia nepamiršti, kad kol atvyko alkotesteriais ginkluoti policininkai, praėjo daugiau kaip valandėlė, o žurnalistų užspeistos moteriškės, laukdamos tikrintojų, kažkur lakstė. Pikti liežuviai plaka, kad į tualetą gerti vandens, kad šiek tiek organizme pamažintų alkoholio koncentraciją.

Kaltųjų paieškos

Dėl šventos ramybės policijos pareigūnai patikrino dar dvi darbuotojas, tačiau tos pasirodė esančios visiškai blaivios. Viena iš blaivininkių – socialinio darbo organizatorė Ernesta Jokšienė sulaukė direktorės nemalonės.

Prasiveržus emocijoms situacija tapo nevaldoma – išgėrusi pričiupta valdiškos įstaigos vadovė išrėžė tiesiai šviesiai, ką mano: „Tai tu mane įskundei!“

Šventė Žemės dieną

Po, reikia manyti, itin neramaus savaitgalio, pirmadienį, senelių globos namų direktorė G.Šliogerienė parašė pasiaiškinimą savivaldybės administracijos direktoriui.

Raštu senelių globos namų direktorė pripažino, kad šių metų kovo 20 dieną jos vadovaujamoje įstaigoje iki 14 val. vyko renginys, skirtas Žemės dienai. Pasibaigus renginiui poilsio kambaryje pasivaišinusi kokteiliu, tačiau nežinojusi, kiek ten įpilta alkoholio.

Su G.Šliogerienės teiginiu, kad „nuo kokteilio išgėrimo iki patikrinimo alkoholio matuokliu galėjo praeiti ne daugiau kaip 15 minučių“, nesutinka įvykio vietoje buvę žurnalistai. Jų nuomone, laiko praėjo gerokai daugiau.

„Suprantu, kad tai nepateisinamas elgesys, pati to netoleruoju. Tai buvo pirmas kartas per mano darbo laikotarpį – 21 metus. Pripažįstu savo kaltę, gailiuosi ir noriu prašyti jūsų supratimo. Labai gaila dėl to, kas įvyko“, – apgailestaudama G.Šliogerienė baigė pasiaiškinimą savivaldybės administracijos direktoriui.

„Alkoholio nevartojau, ragavau tik pagerintos kavos“

Skubiai savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo, atliekančio administracijos direktoriaus pareigas, Kęstučio Gusarovo įsakymu sudarytos savivaldybės administracijos komisijos pirmininkas Edmundas Vaitkevičius administracijos direktoriui Sauliui Urbonui paaiškinime dėl galimo alkoholio vartojimo Telšių rajono senelių globos namuose informavo, kad gavus žinią apie galimą girtavimą kovo 20 dieną 15 valandų 10 minučių nuvyko į senelių globos namus.

Komisijos nariai Rita Kiguolienė, Skaistė Sadonytė ir Dalia Sapranavičienė su pirmininku Edmundu Vaitkevičiumi priešakyje, įėję į administracines patalpas, viename iš kabinetų rado laukiančius žurnalistus.

Ant sofos sėdinti direktorė G.Šliogerienė garantavo, kad darbo metu jokio alkoholio nevartojo, tik neseniai viena iš darbuotojų padariusi pagerintos kavos. Moteris pabrėžė nežinojusi, kiek ten buvo įpilta alkoholio, ir tą kavą išgėrusi.

Komisijos pirmininko E.Vaitkevičiaus teigimu, apie 15 valandą 30 minučių nuspręsta dėl blaivumo patikrinimo  kviesti policijos pareigūnus.

Ką atvykę pareigūnai nustatė, jau rašėme.

Baigus tikrinti blaivumą policininkai ir savivaldybės komisijos nariai išvyko.

Likimas – savivaldybės tarybos rankose

Surinktą policijos medžiagą tiria Telšių rajono savivaldybės administracijos darbuotojai.

Šiandien, ketvirtadienį, Telšių rajono savivaldybės tarybos posėdyje tarp papildomų klausimų – 49 numeriu pažymėtas klausimas dėl tarnybinio nusižengimo, dėl drausminės nuobaudos skyrimo G.Šliogerienei ir jos darbo sutarties nutraukimo. Pranešėjas – savivaldybės meras Vytautas Kleiva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.