Svarbų postą R.Šalaševičiūtė patikėjo buvusiam bendradarbiui

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė nekreipia dėmesio į politikų priekaištus, kad kadrų į svarbius postus ministerijoje dairosi tarp buvusių pavaldinių ir bendradarbių.

Ministrei R.Šalavičiūtei vis dažniau tenka aiškintis dėl kadrinių sprendimų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ministrei R.Šalavičiūtei vis dažniau tenka aiškintis dėl kadrinių sprendimų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-26 17:10, atnaujinta 2018-01-08 05:14

Socialdemokratų ministrė portalui patvirtino, kad naujuoju ministerijos kancleriu balandžio pradžioje turėtų tapti dabartinis Seimo kanclerio pavaduotojas Gedeminas Aleksonis.

Su būsimuoju ministerijos kancleriu R.Šalaševičiūtė kartu dirbo Seimo kontrolierių įstaigoje. G.Aleksonis šioje įstaigoje ėjo skyriaus vedėjo pareigas, o R.Šalaševičiūtė buvo kontrolieriaus patarėja. „G.Aleksonis man nebuvo pavaldus. Jį pasirinkau dėl patirties ir gebėjimų. Be to, jis yra apsigynęs disertaciją sveikatos srityje“, – būsimojo kanclerio privalumus vardijo ministrė.

R.Šalaševičiūtė neabejoja G.Aleksonio kompetencija ir mano, kad jos pasirinkimas teisingas. Ministrė aiškino, kad naujo ministerijos kanclerio paieškos skelbiant konkursą būtų užtrukusios ne vieną mėnesį, tuo tarpu darbai esą nelaukia.

Iš Seimo kanclerio pavaduotojo į naujas pareigas ministerijoje G.Aleksonis bus perkeltas tarnybinio kaitumo tvarka. „Dabartinis kancleris jau pasitraukė iš pareigų, todėl būtų tekę ieškoti, kas jį laikinai pakeistų“, – mano ministrė.

Ministerijos kanclerio postas liko laisvas, kai iš jo praėjusią savaitę pasitraukė socialdemokratas Vytautas Bakasėnas. Anot ministrės, buvęs kancleris jai pranešė ieškosiąs lengvesnio darbo.

Seimo kanclerio pavaduotoju 53 metų G.Aleksonis dirbo dvylika metų. Jis buvo laikomas ir vienu realiausių pretendentų vadovauti Seimo kanceliarijai. „Karjerą pradėjau Vilniaus universiteto Medicinos fakultete ir ilgai dirbau sveikatinimo srityje, todėl pagalvojau, kad gal būtų visai įdomu vėl sugrįžti arčiau tos srities“, – sakė G.Aleksonis.

Būsimojo ministerijos kanclerio žmona Regina dirba gydytoja Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose.

R.Šalaševičiūtei ne kartą kliuvo dėl kadrų pasirinkimo. Pastaruoju metu politikai jai pažėrė priekaištų, kad į Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktorės pareigas ji pasiūlė buvusią pavaldinę – Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos vyresniąją patarėją teisininkę Ingą Juozapavičienę.

Nors I.Juozapavičienė nėra dirbusi sveikatos apsaugos srityje, ministrė nemano, kad tai yra jos trūkumas.

Abejonių dėl jos kompetencijos kilo Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkei Dangutei Mikutienei. Šio komiteto vicepirmininkas Antanas Matulas taip pat apgailestavo, kad svarbiai institucijai vadovauti ateina žmogus, neturintis patirties šioje srityje, bet artimas ministrės aplinkai – todėl jam iš pradžių teks mokytis, o tik po to jis galės pradėti dirbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.