Vilniaus valdžioje – 5 partijos, direktorius bus ne politikas

Ketvirtadienį po pietų penkios partijos: Liberalų sąjūdis, Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, partija „Tvarka ir Teisingumas“, socialdemokratai, visuomeninis komitetas „Lietuvos sąrašas“ sutarė dėl koalicijos Vilniaus savivaldybės taryboje. Opozicijoje lieka kadenciją baigiančio mero Artūro Zuoko partija „Lietuvos Laisvės Sąjunga“ ir lenkų atstovai.

R.Šimašius surinko savo komandą.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
R.Šimašius surinko savo komandą.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Mar 26, 2015, 5:36 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:56 AM

Koaliciją, įskaitant merą, sudarys 36 politikai.

Tris vicemerų postus turėtų pasidalinti liberalai, socialdemokratai ir Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai. Beveik sutarta, kad šios trys partijos pasidalins ir devynių savivaldybės komitetų pirmininkų postus.

Taip pat beveik sutarta, kad mažiausia mandatų gavusiems „Tvarkai ir teisingumui“ bei „Lietuvos sąrašui“ atiteks tik komitetų pirmininkų pavaduotojų postai. Didžiausios diskusijos vyksta, kuriai frakcijai atiteks Kultūros, švietimo ir sporto, Paslaugų ir miesto ūkio, Aplinkos komitetai.  

Vilniaus mero rinkimus laimėjęs Remigijus Šimašius teigė neatsisakantis priešrinkiminio pažado administracijos direktoriumi skirti ne politinės karjeros siekiantį asmenį, profesionalų vadybininką.

R.Šimašius teigė, jog sudarant koaliciją jos partijų atstovai neprieštaravo, kad administracijos direktoriumi būtų skiriamas ne politikas. Paskelbti jo kandidatūrą R.Šimašius žadėjo jau kitą savaitę.

„Iš esmės koalicija jau sudaryta, kitą savaitę turėtų būti pasirašyta sutartis“, – ketvirtadienį sakė R.Šimašius.

Jis žadėjo nesulaužyti tradicijos ir savivaldybės kontrolieriaus postą skirti opozicijos atstovui.

„Seimo narys Naglis Puteikis prašė savivaldybės kontrolieriaus posto, bet aš jam atsakiau, kad negaliu duoti tokio pažado, nes kontrolieriaus pareigas pagal tradiciją eina opozicijos atstovas“, – teigė R.Šimašius.

Jis taip pat tikino, kad du trečdaliai savivaldybės įmonių valdybos narių bus skiriama ne iš politikų. Vilniaus mero postą laimėjęs R.Šimašius tvirtino pasirengęs savivaldybės įmones išvaduoti iš grynai politinių įtakų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.