Sotūs teisėjai – prieš išbadėjusį

2015 m. kovo 27 d. 07:16
Arūnas Karaliūnas
Darbo partijos dvasinis vadovas europarlamentaras V.Uspaskichas bandė griebtis paskutinio šiaudo mėgindamas išsaugoti teisinę neliečiamybę – Briuselyje paskelbė bado akciją.
Daugiau nuotraukų (1)
Politikas turbūt net nenutuokė, kad tokiu poelgiu nušovė dar vieną zuikį – pelnė katalikiškųjų tradicijų puoselėtojų simpatijas, mat per gavėnią nevalia prisikimšti skrandžio.
Galima net pamanyti, kad stačiatikis V.Uspaskichas taip dar labiau įsilieja į katalikišką mūsų visuomenę.
Tiesa, kaip badautojas „darbietis“ nėra išskirtinis. Visai neseniai simbolinę bado akciją (gal poros dienų, gal pusdienio) buvo paskelbęs ir Lietuvos europarlamentaras P.Auštrevičius. Taip liberalas bandė protestuoti (tiesa, nesėkmingai) dėl Rusijoje kalinamos Ukrainos pilotės N.Savčenko.
Nesėkmingos buvo V.Uspaskicho pastangos nevalgymu suminkštinti europarlamentarų širdį – jie jau antrąkart atėmė iš kolegos privilegiją nevarstyti teismo durų.
Prokurorai trina rankomis ir jau regi „darbietį“ spurdantį ant Apeliacinio teismo teisiamųjų suolo, kuriame politikas atsidūrė dėl kaltinimų sukčiavimu ir apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.
Nors Briuselyje bado streiko akcija nedavė norimo rezultato, V.Uspaskichas žadėjo badauti dar mažiausiai savaitę, todėl Apeliaciniame teisme gali pasirodyti smarkiai sulysęs, o gal ir nusilpęs.
Galbūt toks vargdienis sugraudins Apeliacinio teismo teisėjus, kuriuos išgarsino prašmatni vakarienė pas turtingiausią Kaišiadorių rajono verslininką, mėgstantį pasipuikuoti ryšiais su teisėsaugos pareigūnais?
Tiesa, liaudies išmintis sako, kad sotus alkano neužjaučia.
Tačiau nelemtosios vakarienės pagirias jaučiantiems Temidės tarnams pasitaikė puiki proga paneigti šią nuostatą.
Laukti liko ne taip jau ilgai, jei tik patys teisėjai nepaskelbs bado akcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.