Jonavoje du vyrai kelias valandas buvo įkalinti agresyvaus šuns

Šeštadienį apie 10.30 val. į vieno Sodų gatvės nuosavo namo kiemą atklydęs bulterjerų veislės šuo užpuolė žmones. Kol sulaukė pagalbos, du vyrai beveik dvi valandas praleido užsilipę ant statybinių gegnių.

Dėl agresyvaus šuns ant kojų buvo sukelti ne tik pareigūnai, bet ir miesto valdžia.<br>J.Vilčinskienės, T.Danilevičiaus nuotr.
Dėl agresyvaus šuns ant kojų buvo sukelti ne tik pareigūnai, bet ir miesto valdžia.<br>J.Vilčinskienės, T.Danilevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė, jonavoszinios.lt

Mar 28, 2015, 1:58 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:07 AM

Į nuosavo namo kiemą šuo įbėgo pro atvirus vartus.

„Mums atvežė medieną, todėl kiemo vartai ir buvo atviri. Šuo buvo agresyvus, todėl užsilipome ant gegnių ir paskambinome bendruoju pagalbos telefonu“, – sakė jonaviškiai.

Tačiau nekasdienė situacija išryškino pagalbos suteikimo tokiais atvejais spragas – paaiškėjo, kad savaitgalį jos sulaukti sudėtinga.

Jonavos policijos pareigūnams teko kviesti kinologus iš Kauno, jie šunį sugavo. Tačiau bendrovė „Jonavos paslaugos“, kuri turi specialų šautuvą, skirtą užmigdyti gyvūnams, ir į tokias situacijas privalo reaguoti, padėti atsisakė.

„Bendrovės darbuotojai motyvavo tuo, kad savaitgalis, o savaitgaliais nedirba. Sakė, kad negali atvažiuoti, nes savaitgaliais dirbti draudžia įstatymai. Susisiekti su pačiu įmonės vadovu nepavyko nei man, nei laikinai pareigas einančiam miesto seniūnui – direktorius telefonu neatsiliepė“, – „jonavoszinios.lt“ sakė Jonavos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andrius Venckus.

Dėl agresyvaus šuns ant kojų buvo sukelti ne tik pareigūnai, bet ir rajono meras Mindaugas Sinkevičius, administracijos direktorius Jonas Klemensas Sungaila, Jonavos policijos viršininkas Vigintas Lukošius, Viešosios tvarkos skyrius.

„Tai absurdiška situacija. Net nežinau, kaip tai paaiškinti – „Jonavos paslaugos“ atsisakė atvažiuoti. Pagalbos ieškojome Kaune, laimė, atvažiavo kinologai ir šunį sugavo“, – sakė V.Lukošius.

Pasak policijos viršininko, gerai, kad situaciją pavyko išspręsti ir pareigūnams neprireikė panaudoti tarnybinio ginklo – šauti į šunį vidury miesto, gyvenamojoje zonoje, būtų blogiausia išeitis.

„Šiuo atveju nenukentėjo nei žmonės, nei gyvūnas“, – sakė V.Lukošius.

Pasak rajono mero M.Sinkevičiaus, sunku suprasti, kodėl neįmanoma išspręsti paprastos situacijos be mero, administracijos direktoriaus, policijos viršininko įsikišimo.

„Jonavos paslaugos“ nesugeba išspręsti elementaraus klausimo, ir tai kartojasi ne pirmą kartą. Manau, kad nors įmonė dirba XXI amžiuje, požiūris į darbą – kaip praėjusiame amžiuje.

Šios įmonės veikla netenkina nei gyventojų, nei mano lūkesčių, todėl naujos kadencijos taryba turės spręsti klausimus, susijusius su „Jonavos paslaugomis“. Įmonė privalo dirbti taip, kad pateisintų jonaviškių lūkesčius. Neatmenu, kad „Jonavos paslaugose" teks keisti kai kuriuos žmones, galbūt net vadovus“, – sakė M.Sinkevičius.

Susisiekti su bendrovės „Jonavos paslaugos“ direktoriumi Gintautu Kaiša „jonavoszinios.lt“ šeštadienį nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.