Kijeve surengtas lietuviško šakočio valgymo čempionatas

Tai, ko iki šiol nėra buvę Lietuvoje, surengta Kijeve. Šeštadienį Ukrainos sostinės gyventojai susigrūmė šakočių valgymo čempionate. Nugalėtojo laukia prizas – 5 kg šakotis. Neįprastos varžybos organizuotos savaitgalį Kijeve vykstančiame festivalyje „Ačiū, Lietuva“.

Lietuviškų šakočių valgymo šventė Kijeve.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Lietuviškų šakočių valgymo šventė Kijeve.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Mar 28, 2015, 7:14 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:48 AM

Renginys surengtas prie didžiulio prekybos centro „Atmosfera“. Pagal renginio organizatorių sumanymą, Kijevo gyventojams čia surengta mini Kaziuko mugė, per kurią jie gali susipažinti ne tik su tradiciniais lietuviškais valgiais, bet ir tradiciniais rankdarbiais, istorija ir kultūra.

„Domisi, labai domisi. Ir perka“, – lietuviškai užkalbinta ir paklausta, kaip sekasi, sakė galanterija prekiaujanti moteris.

Greta rankų darbo medinius stalo įrankius parduodanti moteris irgi sakė, kad pirkėjų yra.

Tradicinės verbos, keraminiai varpeliai, tradiciniai maisto produktai, juoda duona, lietuviški lašiniai, konditerijos gaminiai, kibinai, bulviniai blynai, šakočiai... Visa tai Kijevo gyventojai gali įsigyti šeštadienį ir sekmadienį vykstančiame renginyje, pavadintame Ukrainos ir Lietuvos draugystės festivaliu „Ačiū, Lietuva“.

Beje, apie šakočius. Čia pat surengtas ir šakočių valgymo čempionatas. Jame dalyvauti galėjo kiekvienas norintis. Prie stalo sėdusios komandos po du žmones varžėsi, kuri greičiau suvalgys 250 g šakočio. Nugalėtojo laukia prizas – 5 kg šakotis.

Greta esančiame prekybos centre surengta nuotraukų apie Lietuvą paroda, ant sienos pakabintas didžiulis balto popieriaus lapas, ant kurio festivalio lankytojai rašo savo linkėjimus Lietuvai. Vėliau tas plakatas keliaus į Vilnių.

Čia pat buvo šokamas klumpakojis, rodomi trumpametražiai lietuviški filmai.

Ukrainiečiai neslepia, kad jų pagarbos ir dėkingumo mūsų šalis nusipelnė dėl savo pozicijos, kurios laikosi Rusijos agresijos akivaizdoje. Ir dėl tos pagalbos, kurią mūsų šalis teikia Ukrainai vykstant karui šalies rytuose.

„Aš ukrainietė, bet mielai visiems norintiems paišau vėliavėles ant skruostų“, – sako jauna mergina, prekybos centro salėje, kurioje įrengta apie Lietuvą pasakojanti ekspozicija, ant skruostų tarsi sporto sirgaliams piešianti abiejų šalių – Lietuvos ir Ukrainos – vėliavėles. Ant vieno skruosto Ukrainos, ant kito – Lietuvos.

„Nufotografuok mus“, – prašo du jauni vaikinai, ką tik pasidabinę vėliavėlėmis. O nusifotografavę jie su vėliavėlėmis ant abiejų skruostų eina į miestą.

„Šiltas bendravimas, gražūs žmonės, skanus maistas. Puiki diena ir visų nuostabūs įspūdžiai“, – šeštadienio renginį socialiniuose tinkluose įvertino čia apsilankę ukrainiečiai.

Festivalis toje pačioje vietoje vyksta ir sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.