Klaipėdos teatro žmonėms įteiktos „Padėkos kaukės“

Klaipėdiečiai ištikimi tradicijai – Tarptautinės teatro dienos proga devintą kartą apdovanojo geriausius praėjusių metų profesionalaus scenos meno meistrus. Jiems įteiktos klaipėdiečio juvelyro Vido Bizausko sukurtos „Padėkos kaukės“.

B.Šarka vakare negalėjo dalyvauti, jam skirtą „Padėkos kaukę“ perduos draugai.
B.Šarka vakare negalėjo dalyvauti, jam skirtą „Padėkos kaukę“ perduos draugai.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 28, 2015, 10:21 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:30 AM

Šventinis vakaras vyko „Kultūros fabrike“. Gauti „Padėkos kaukes“ pretendavo 16 nominantų penkiose kategorijose: metų spektaklis, scenografas, choreografas, nacionalinės dramaturgijos puoselėjimas ir nuopelnai teatro menui. Ekspertų komisija iš jų išrinko du – tai Klaipėdos muzikinio teatro kūrybinė grupė už spektaklį „Makaronų opera“ ir aktorius bei režisierius Benas Šarka už nuopelnus teatro menui. Padėkos raštais ir gėlėmis buvo apdovanoti visi nominantai.

Nugalėtojus ir visus teatro žmones šventės proga pasveikino miesto meras Vytautas Grubliauskas ir „Padėkos kaukių“ komisijos pirmininkė teatrologė Jūratė Grigaitienė. Teatro dienos organizatoriai – Vaidas Kvedaras ir Klaipėdos jaunimo teatras susirinkusiesiems surengė nuotaikingą vakarą.

„Padėkos kaukės“, sukurtos iš sidabro, puoštos auksu bei brangakmeniais, teikiamos nuo 2006 metų.

Apdovanojimo idėjos autorius – režisierius Alvydas Vizgirda. 2005 metais šį apdovanojimą įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius.

Uostamiestyje kuriantiems teatro menininkams jau įteiktos 25 „Padėkos kaukės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.