V. Landsbergis: „R. Paksui padeda velnias ir purvini pinigai“

Šeštadienį Kaune vykstant Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos tarybos posėdžiui, sulaukta ir itin aštrių pareiškimų.

Konservatorių patriarchas V.Landsbergis pratrūko. Partiją „Tvarka ir teisingumas“ jis pavadino savo lyderio kankinyste aklai tikinčia sekta.<br>P.Mantauto nuotr.
Konservatorių patriarchas V.Landsbergis pratrūko. Partiją „Tvarka ir teisingumas“ jis pavadino savo lyderio kankinyste aklai tikinčia sekta.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 28, 2015, 1:06 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:07 AM

TS-LKD garbės pirmininkas profesorius Vytautas Landsbergis ragino partijos kolegas galų gale apsispręsti, kaip elgtis su pašalinto prezidento Rolando Pakso šalininkais.

Konservatorių patriarchą papiktino grupės parlamentarų ketinimai reabilituoti R.Paksą, atveriant jam kelią dalyvauti Seimo bei prezidento rinkimuose.

„Egzistuoja senas visuomeninis judėjimas, o mūsų laikysena jo atžvilgiu vis dar neaiški. Tai reablituojama „Tvarkos ir teisingumo“ sekta, kurią nuo seno, nuo „Almax“ ir Lenočkos su užkalbėtais tualetiniais popieriais, vis dar cementuoja aklas tikėjimas vado kankinyste“, – kalbėjo profesorius V.Landsbergis.

Konservatorių patriarchas pažymėjo, kad visuomenėje blėsta sąmokslo teorijos apie perversmą, kurias vis dar pakursto R.Pakso gerbėjai.

„Pasirodė požymių, kad Lietuvos politinis spektras sveiksta, senosios mantros apie sąmokslą prieš prezidentą jau nebe tokios gyvybingos. Gali būti, kad šio sveikimo rezultatas juntamas ir pačioje sektoje – du mąstantys bei įtakingi jos nariai pasitraukė“, – sakė V.Landsbergis.

TS-LKD garbės pirmininkas piktinosi, kad R.Paksui vėl tiesiamas kelias į rinkimus. Norima priimti įstatymo pataisą, kuria priesaiką sulaužiusiems asmenims po dešimties metų vėl leidžiama kandidatuoti rinkimuose.

Šias pataisas V.Landsbergis pavadino priesaikos tautai nuvertinimu.

„Kažkuriame alubaryje kažkieno susitarta, kad priesaikos sulaužymas kainuoja tik dešimtį metų poilsio nuo kovų į aukščiausią valstybės postą. Kodėl ne dvidešimt, kodėl ne trisdešimt metų? Ir vėl sektantai sapnuos, kaip jų kankinys dar kartą duoda priesaiką su malda ir taria „tepadeda man Dievas“, – TS-LKD tarybos nariams kalbėjo V.Landsbergis.

Konservatorių patriarchas be užuolankų pareiškė, kas padėjo R.Paksui siekti valstybės vadovo posto, ragino partijos narius nebūti naivius.

„Aną kartą padėjo velnias ir purvini pinigai, o dabar siūloma pakartoti eksperimentą. Vaikams dalinant saldainius, kalbama neva tik apie Seimo rinkimus. Neapsimeskime kvailiais – Konstitucijoje labai aiškiai pasakyta: galimybę kandidatuoti į Seimą bei prezidentus“, – konservatoriams kalbėjo V.Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.