Kauną palygino su kitais miestais. Kokios išvados?

Kaip atrodo Kaunas, palyginti su kitais miestais ir rajonais? 2014 metais atliktų tyrimų rezultatus savivaldybėje pristatė „Swedbank“ banko Asmeninių finansų instituto vadovė Odeta Blažienė.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 29, 2015, 8:16 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 12:34 AM

Kaunas pagal praėjusių metų rezultatus pripažintas kylančiu miestu. Čia gerėja gyvenamoji aplinka, jaunimas atvyksta į aukštąsias mokyklas. Tačiau ne visi rodikliai džiugina.

Ne paslaptis, kad nemažai kauniečių persikelia gyventi į Kauno rajoną, todėl gyventojų mieste sumažėjo.

Pagal gyventojų amžių Kaunas yra 22-oje vietoje iš 60 savivaldybių. Vyriausi gyventojai Rytų Lietuvoje, o jauniausi – Vilniuje.

Emigracija 2014 metais sumažėjo visoje Lietuvoje. Iš Kauno pernai emigravo vidutiniškai 14,6 žmonių 1 tūkstančiui gyventojų.

Daugiausia žmonių išvyksta iš Šiaulių, Pagėgių, mažiausiai – iš Molėtų, Ignalinos ir Varėnos. Iš visų mažų savivaldybių žmonės išvyksta į didesnius miestus. Į Druskininkus ir Varėną daugiau atvyksta negu išvyksta. Dažniausiai žmonės grįžta ten, iš kur išvyko.

Kaunas pagal gyventojų darbo užmokestį yra penktoje vietoje iš 60 savivaldybių. Pagal gaunamą vidutinę pensiją – ketvirtoje.

Didesnėse savivaldybėse žmonių pajamos nuolat didėja. Sparčiai darbo užmokestis auga Trakuose. Mažiausių ir didžiausių atlyginimų skirtumas yra tarp Vilniaus ir Šalčininkų gyventojų.

Mažiausios yra Pagėgių, Šilalės, Šalčininkų, Skuodo gyventojų pajamos.

Nedarbas sumažėjo visose savivaldybėse. Didžiausias nedarbas yra Rytų Lietuvoje, Zarasuose, Jurbarke, Alytuje, Ignalinoje.

Kaune nedarbas pernai sumažėjo.

2014 metais Lietuvoje išduota 14 proc. daugiau verslo liudijimų negu 2013-aisiais. Daugiausia jų išduota kurortuose. Šalčininkuose – mažiausiai.

Kaunas pagal verslo liudijimų išdavimą 2014 metais buvo 17-oje vietoje.

Darbo vietų pernai mažėjo mažose savivaldybėse. Didėjo didmiesčiuose ir kurortuose. Kaunas – ketvirtoje vietoje.

Praėjusiais metais visose savivaldybėse sumažėjo socialinės paramos gavėjų. Kaunas pagal šį rodiklį yra dvyliktoje vietoje.

Brangiausios komunalinės paslaugos yra Neringoje, Trakuose ir Prienuose.

Kaune komunalinių paslaugų tarifai yra vieni mažiausių. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.