Valdininkams – privaloma pažintis su „Vičiūnų“ grupės būstine

Darbuotojai jaučiasi nepatogiai

Išrinktasis Kauno meras V.Matijošaitis naujas pareiga pradės eiti balandžio 16-ąją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Išrinktasis Kauno meras V.Matijošaitis naujas pareiga pradės eiti balandžio 16-ąją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Mar 30, 2015, 3:40 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 11:28 PM

Darbuotojai jaučiasi nepatogiai

„Vieningo Kauno“ įkūrėjas, „Vičiūnų“ grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis prieš dvi savaites vykusiame antrajame rinkimų ture buvo išrinktas Kauno meru, o šias pareigas pradės eiti balandžio 16-ąją.

„Jaučiausi labai nejaukiai tokioje aplinkoje. Kodėl darbuotojai verčiami važiuoti į privačią bendrovę?“, – po apsilankymo „Vičiūnų grupės" tvirtove tapusiame pastate kalbėjo vienas savivaldybės tarnautojas. Tiek jis, tiek kolegos nedrįso atsisakyti tokio kvietimo.

Pastarosiomis savaitėmis savivaldybės koridoriuose susitikę kolegos dažniausiai klausia to paties: „Ar jau buvai Saulėtekio komisijoje?“ Prekybos centras „Saulėtekis" taip pat įsikūręs tame pačiame pastate.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patvirtino bendravęs su „Vieningo Kauno“ atstovais būsimojoje miesto taryboje, jie labiausiai domėjosi Laisvės alėjos rekonstrukcija, kitais reikalais.

„Kur vyko susitikimas? Ne savivaldybėje“, – juokėsi tarnautojas.

Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius tikino bendraujantis su daugeliu žmonių, įvairiose vietose, tačiau tik darbo klausimais.

„Turbūt net niekada nesu buvęs „Vičiūnų grupės“ būstinėje“, – svarstė N.Valatkevičius.

Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius taip pat buvo susitikęs su „Vieningo Kauno“ atstovais.

Būsimi tarybos nariai – „Vičiūnų grupės“ darbuotojai

„Susitikimas vyko savivaldybėje, ilgokai užtrukome, daug kalbėjome apie miesto biudžetą“, – dėstė A.Laucius. „Vieningo Kauno“ pasiūlymas susitikti jo visiškai nenustebino – būsimiesiems tarybos nariams rūpi žinoti tikrąją situaciją.

Kodėl savivaldybės tarnautojai kviečiami į kitame miesto pakraštyje esantį bendrovės biurą?

„Vieningo Kauno“ direktorius Povilas Mačiulis patvirtino, kad keli susitikimai išties yra vykę V.Krėvės prospekte esančiame pastate, kuriame yra įsikūrusi ir „Vieningo Kauno“ būstinė.

P.Mačiulis pripažino, kad nemenka dalis tarybos nariais išrinktų „Vieningo Kauno“ atstovų dirba „Vičiūnų grupėje“, todėl jiems ši vieta susitikimams labai patogi.

„Nėra kažkokių taisyklių. Renkamės tokią vietą, kad visiems būtų patogu“, – tikino P.Mačiulis. Pasak jo, tokių susitikimų metu siekiama gauti kuo išsamesnę informaciją apie tikrąją situaciją savivaldybėje.

Naujosios kadencijos taryboje „Vieningas Kaunas" turės ne tik savo merą, bet ir dar 16 narių. Antroje vietoje likusiems konservatoriams atiteko 13 mandatų. Iš viso Kauno taryboje yra 41 narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.