Atsakas porai, pasibaisėjusiai vaizdais Druskininkų pirtyse

Po to, kai portalas „Bendraukime“ paskelbė viešomis nuogybėmis pasipiktinusių žmonių laišką, užvirė diskusijos socialiniuose tinkluose.

Nuogaliai viešose pirtyse – moralu tai, ar ne?<br>ViDA Press nuotr.
Nuogaliai viešose pirtyse – moralu tai, ar ne?<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Mar 31, 2015, 8:06 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:41 PM

Nuogaliai viešose pirtyse – moralu tai, ar ne? Kaistant ginčams, nusprendė pasisakyti ir dvi marijampolietės, pirčių entuziastės. Jų nuomonės panašios: jei pirtyje nuogas žmogus elgiasi kultūringai, žino, kur atėjo, drabužiu nepridengtas kūnas jam negali kelti gašlių minčių bei žvilgsnių.

39 metų Simona yra buvusi įvairiose pirtyse ir Lietuvoje, ir užsienyje.

„Mūsų pirtyse būna įvairiai. Jei pirtis iškūrenta tik savam ratui bičiulių, privalai būti nuogas, nes drabužiai trukdo procedūroms.

Nuogais kūnais besipiktinantis žmogus nesuvokia pirties paskirties ir jos filosofijos. Jų supratimas dažnai būna davatkiškas“, – kalbėjo moteris.

Jei susijaudini, pirtyje tau – ne vieta

Pašnekovės nuomone, pirtyje neturi būti lytiškumo: tu esi ne vyras ir ne moteris, o žmogus.

Jei pirtyje matai tik tarpukojus ar krūtines, ir dėl to seksualiai susijaudini, vadinasi, tau nereikia eiti į pirtį: įlįsk į nailoną ir vaidink, jog esi pirtyje.

Tai suprantu kaip kamerinę erdvę. Esu buvusi Druskininkų vandens parko pirtyse. Man nepatiko. Taip, jos įrengtos nuostabiai, bet man svarbu, kokie žmonės yra šalia. Druskininkų pirtys man yra tik pramoga.

Nuogalių jose nemačiau, tačiau sutikusi į nuogus kūnus nereaguočiau. Jei kalbėtume apie estetiką: į kokį nori maudymosi kostiumėlį įvilk 100 kilogramų sveriantį žmogų, jis nebus gražesnis, ar apsirengęs, ar nuogas.

Suprantama, kitas reikalas, jei apsinuoginęs žmogus elgiasi iššaukiančiai“, – teigė marijampolietė Simona, dažniausiai pirties malonumais besilepinanti su nedidele bičiulių kompanija privačioje erdvėje.

Vokiečiai elgiasi padoriai

Nė vienas tikras pirtininkas nesipiktins nuogu kūnu. Taip mano ir 40-metė marijampolietė Justina, ne vieną kartą buvusi Vokietijos pirtyse.

„Vokiečiai savo pirtis vadina saunomis. Šioje šalyje yra visokių pirčių kompleksų, kurie jau daugybę metų Vokietijoje labai populiarūs.

Į saunas vokiečiai dažniausiai eina sekmadieniais.

Labiausiai šią pramogą mėgsta pagyvenę žmonės, gausiai lankosi šeimos su mažais vaikais, jaunos poros. Tik paauglių neteko matyti.

Visi saunų lankytojai – absoliučiai nuogi, nes apsirengusių į jas neįleidžia. Moterys ir vyrai nusirengia skirtingose drabužinėse, tačiau vėliau jie kaitinasi bendroje erdvėje. Su savimi galima turėti tik rankšluostį.

Niekada nemačiau, kad vokiečiai saunoje vienas kitą varstytų žvilgsniais. Nuogumas pirtyje jiems yra natūralus dalykas. Vokiečiai jaučiasi laisvai ir kultūringai. Niekada nepatyriau jokių slogių įspūdžių“, – pasakojo Justina, keturių vaikų motina. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.