Šiukšlintojas apsikvailino – tarp atliekų paliko savo adresą

Aplinkosaugininkai Jonavos miesto Skarulių gyvenvietėje rado išverstą didelį kiekį po remonto likusių statybinių medžiagų.

Šiukšlintojai nesivargino ir statybinių atliekų į joms skirtą aikštelę nevėžė.<br>Jonavos viešosios tvarkos skyriaus nuotr.
Šiukšlintojai nesivargino ir statybinių atliekų į joms skirtą aikštelę nevėžė.<br>Jonavos viešosios tvarkos skyriaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

Mar 31, 2015, 10:08 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:41 PM

„Matėsi, kad atliekos atvežtos po remonto darbų – išmestos durys, seni langai kitos statybinės atliekos. Be to, buvo akivaizdu, jog tai padaryta visai neseniai, mat tą vietą tikriname nuolatos – ten savavališkai metamos senos padangos“, – jonavoszinios.lt sakė Jonavos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andrius Venckus.

Apžiūrėję šiukšles specialistai rado kartu išmestą ir atsiskaitymo už dujas knygelę.

„Ten buvo ir adresas, ir pavardė. Nuvažiavome į tą butą – ten tikrai vyksta remonto darbai. Pats šeimininkas sakė, kad pasamdė įmonę išvežti atliekas, ir daugiau nieko nežino“, – pasakojo A.Venckus.

Informacija apie rastas statybines atliekas perduota Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Jonavos rajono agentūrai.

Už šį pažeidimą jonaviečiui gresia administracinė atsakomybė – bauda nuo 28 iki 86 eurų.

Jei žmogus geranoriškai sutvarkys atliekas ir pats jas išveš į stambių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę, jam teks atlyginti minimalią gamtai padarytą žalą – 144 eurus.

„Jei jis to nepadarys, už teks mokėti didesnes baudas – už kiekvieną kubinį metrą šiukšlių po 434 eurus“, – sakė Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Jonavos rajono agentūros vedėjas Kęstutis Celiešius.

Jonavos rajono savivaldybės viešosios tvarkos skyrius jonaviečiams primena, kad po statybų likusias šiukšles, taip pat kitas stambiagabarites atliekas Jonavoje galima nemokamai išvežti į dvi aikšteles – Jonalaukio kaime ir Darbininkų gatvėje Jonavoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.