Uspaskichų šeimos pagausėjimą tirs genetikos ekspertė

Lygiai prieš metus, balandžio 1-ąją, Kėdainiuose vykusiuose „Auksiniuose svogūnuose“ politikas, nuolatinis linksmųjų visuomenės veikėjų ir politikų apdovanojimų nominantas ir laureatas Viktoras Uspaskichas pažadėjo, kad jo šeimoje planuojamas pagausėjimas.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Valinskas

Apr 1, 2015, 7:11 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:32 PM

Po metų bus atliekamas tyrimas: ar pagausėjimas įvyko jo šeimoje, ar kitoje šeimoje. Jei bus rasti palikuonys, bus atliekami ne DNR, o genetiniai tyrimai. Juos atliks mokslininkė, genetikos ekspertė Agnė Zuokienė.

Šis mokslinis-genetinis tyrimas – vienas iš „Auksinių svogūnų 2015“ apdovanojimų ceremonijos rimčiausių akimirkų.

Keliolika metų vykstantys Lietuvos visuomenės veikėjų ir politikų apdovanojimai jau apkeliavo Šiaulius, Klaipėdą, Kėdainius, Kauną ir šiemet vėl grįžta į Vilnių. Per daugelį metų keitėsi ne tik miestai ir veidai, bet ir bilietų kainos. Šiemet bilietų kainos į „Auksinių svogūnus“ pačios mažiausios, bet, tiesa, eurais.

Kuo toliau, tuo Lietuvoje gyventi ir stebėti gyvenimą darosi linksmiau, todėl šių metų „Auksinių svogūnų" tema – tiesiog cirkas.

O tame cirke teko pabuvoti ir arenoje, ir užkulisiuose – abiejose barikadų pusėse: ir nominuoti kitus, ir pačiam būti ne kartą nominuotam, ir stebėti iš šalies, kas vyksta politikoje, ir iš vidaus, Seime. Mačiau šviesą Seimo gale… Bet netrukus ją išjungė…

Yra politikų, kurie sužimba ir išnyksta, yra kaip Leninas, atėjusių visiems laikams. Be jų neįsivaizduojama balandžio 1-oji, kad ir tas pats Viktoras Uspaskichas. Jis buvo nominuotas ir kaip Metų šokėjas, ir Metų dainininkas, ir Metų suvirintojas, pirmininkas, ministras, teisiamasis, – kuo tik nebuvo, netgi už viso gyvenimo „nuopelnus“ apdovanojimą gavo ir jau tikrai pasiekė savo karjeros viršūnę.

Bet, kaip sakoma, devyni amatai, dešimtas – badas. Jau manėme, kad šiemet apsieisime be šios personos, tačiau jis vis tik spėjo įšokti į paskutinį svogūnų traukinio vagoną ir pretenduoja tapti Metų patiekalu. Tik dar nežinia, ar su žaliais, ar keptais svogūnais.

Šiemet nominaciją teiks garsi visuomenės veikėja ir nuolatinė „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų dalyvė Kristina Brazauskienė.

Trečiasis, be kurio pastaraisiais metais neįmanoma įsivaizduoti „Auksinių svogūnų“ ceremonijos – Petras Gražulis. Jis – ryškiausiai spindinti Auksinių svogūnų žvaigždyno – politikos žvaigždė. Bet Petrą sparčiai vejasi kita supernova – Loreta Graužinienė. Ji, kalbant muzikiniais terminais, per metus išleidžia po penkis naujus auksinius albumus.

Dar viena nauja žvaigždė – Antanas Guoga. Šiemet netikėtai atrasta dar viena iki šiol mažai žinoma žvaigždė – Agnė Zuokienė. Jos didžiausias vertintojas turėtų būti Artūras Zuokas. Jei ne Agnė, jis būtų vis tiek pralaimėjęs rinkimus. Tik ne tokiu dideliu skirtumu…

Agnė nominuota kaip Metų mokslininkė-genetikė už sumaišytų vaikų atradimą. Būtent jai bus patikėta ištirti Viktoro Uspaskicho šeimos pagausėjimą – atskirti, ar šeimoje vaikai sumaišyti, ar ne. Kasmet nekantriai laukiame ir Tautos sprendimo – šiemet rinkimai, siūlymai vyksta naujienų portale lrytas.lt ir šįvakar, balandžio 1-ąją renginį transliuosiančios televizijos portale.

Žmonės vertina ne tik politikus, bet ir visuomenės veikėjus, žinomus žmones, scenos, sporto žvaigždes.

Už „nuopelnus“ siūlomi auksiniais svogūnais apdovanoti Vytautas Šustauskas, Monika Šalčiūtė, šiemet Metų diplomate nominuota Milda Bartašiūnaitė.

Keista, tačiau šiemet aš pats nebuvau nominuotas nė vienoje pozicijoje. O juk anksčiau už ką tik nesiūlydavo… Ir į dantis taip pat. Tačiau aš nebijau – kai esi davęs, tai nebijai ir pats gauti. Čia toks muštynių tvermės dėsnis.

Šie metai ypač derlingi Selui. Jis tikrai minimas tarp nominantų, tačiau nežinia, ar pasirodys apdovanojimų ceremonijoje – juk dievai retai nusileidžia ant žemės. Tačiau su juo turėsime tiesioginį ryšį, tad gražių žodžių tikėtis galime.

Beje, šiuo metu Selas sustabdė savo muzikinę veiklą ir savanoriu tarnauja Lietuvos kariuomenėje – vadovauja dragūnų batalionui. Saugo Mamontovo ramybę.

Beje, gaila, kad ne visi nusikalbėjimai patenka į eterį. Daugiausia jų esu girdėjęs dirbdamas Seime – kai kurie jų, ištarti išjungus kameras ir mikrofonus, absoliučiai necituotini. Palyginti su tuo, ką teko girdėti, Selo kaba yra norminės lietuvių kalbos pavyzdys.

Žinoma, buvo ir sparnuotų frazių, tarkime: „Virš Seimo – tik dangus.“ Nors pasakyta juokais, tačiau tuose žodžiuose yra didelė dalis tiesos.

Todėl ir manau, kad balandžio 1-osios vakaras neįsivaizduojamas be „Auksinių svogūnų“ ir tautos išrinktųjų. Juk tai viena diena metuose, kai galime nepiktai, su šypsena, neįžeidžiant pasijuokti vieni iš kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.