A.Ažubalis pasigedo susitikimo su JAV kongresmenais

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos

Seimo narys A. Ažubalis apgailestauja, kad šios kadencijos Seimas yra izoliuotas nuo Lietuvos užsienio politikos formavimo.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Seimo narys A. Ažubalis apgailestauja, kad šios kadencijos Seimas yra izoliuotas nuo Lietuvos užsienio politikos formavimo.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2015, 5:47 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:21 PM

Ketvirtadienį Seime buvo minimas Seimo Užsienio reikalų komisijos dvidešimtpenkmetis.

Seimo narys A. Ažubalis apgailestauja, kad šios kadencijos Seimas yra izoliuotas nuo Lietuvos užsienio politikos formavimo.

„Dabartinė Seimo valdančioji koalicija yra visiškai neįgali konstruoti užsienio politiką. Tai liudija ne tik faktas, jog pastaruosius kelerius metus parlamentinę diplomatiją iš esmės vykdo tik opozicinė TS-LKD frakcija. Tačiau geriausias Seimo valdančiųjų saviizoliacijos pavyzdys – į Lietuvą atvykę kongresmenai net nesusitiko su Lietuvos parlamento atstovais“, – teigia A. Ažubalis.

Parlamentaras primena, kad Lietuva yra parlamentinė respublika su pusiau prezidentinės respublikos bruožais, todėl valdančiosios daugumos ir Vyriausybės sprendimas izoliuoti Seimą nuo dalyvavimo užsienio politikoje prieštarauja konstitucinei valstybės sąrangai.

„Kita vertus, galbūt ir patys užsienio partneriai įvertina menką Seimo valdančiųjų suinteresuotumą užsienio politikos atžvilgiu, todėl savo vizitų Lietuvoje metu iš tolo apeina pagrindinę valstybinę instituciją“, – atkreipia dėmesį Seimo narys.

Kaip ELTA jau skelbė, Lietuvos ir JAV karinį, ekonominį bei energetinį bendradarbiavimą, dabartinę Europos saugumo situaciją ir padėtį Ukrainoje Prezidentė Dalia Grybauskaitė aptarė su Lietuvoje viešinčiais JAV Atstovų rūmų Gynybos reikalų komiteto pirmininku ir kitais komiteto nariais.

Lietuvoje lankosi 5 JAV Atstovų rūmų Gynybos reikalų komiteto nariai – pirmininkas Viljamas Maklelanas Tornberis (Williams McClellan Thornberry), Maikas Rodžersas (Mike Rogers), Tomas Makarturas (Tom MacArthur), Styvas Naitas (Steve Knight) ir Setas Moultonas (Seth Moulton).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.