Be akinių premjerui A. Butkevičiui – smagiau

Kodėl premjeras Algirdas Butkevičius pastaruoju metu nenešioja akinių, kurie, regis, buvo tapę jo įvaizdžio dalimi? Pasirodo, gydytojų dėka po regėjimo korekcijos politikas gali visiškai apsieiti be šio atributo.

J.Butkevičienė pasidžiaugė, kad jos vyras A.Butkevičius dabar jaučiasi geriau.<br>M.Kulbio nuotr.
J.Butkevičienė pasidžiaugė, kad jos vyras A.Butkevičius dabar jaučiasi geriau.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-02 07:35, atnaujinta 2018-01-07 18:17

„Kai susipažinau su savo vyru – o tai buvo prieš 37 metus, kai abu buvome devyniolikmečiai studentai – jis nenešiojo akinių ir regėjimu nesiskundė. Nestiprius akinius nešioti pradėjo jau būdamas Seimo nariu 1998 metais.

Laikui bėgant regėjimas, aišku, negerėjo, o akinius kartkartėmis reikėjo keisti į vis stipresnius“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo premjero žmona Janina Butkevičienė.

A.Butkevičiui reikėjo ne vienų akinių – darbui, laisvalaikiui, nuo saulės šviesos savaime tamsėjančiais stiklais, tamsiais stiklais vasarai.

Sprendimą ryžtis regėjimo korekcijai premjeras priėmė labai greitai – kai viena akių gydytoja iš Kauno pasakė, kad būtų galima pabandyti regėjimą pakoreguoti operacija.

Praėjus maždaug dviem savaitėms po to pokalbio Kauno akių ligų klinikoje A.Butkevičiui buvo atlikta vienos akies regėjimo korekcija, praėjus dar mėnesiui – antros.

Operacijos truko apie 40 minučių, o po poros valandų žmonos lydimas premjeras jau važiuodavo namo. Dar po dienos būdavo nuimamas tvarstis.

„Dabar Algirdas faktiškai gali visai apsieiti be akinių. Silpnų reikėtų nebent skaityti.

Tiesa, po operacijos gydytojai kategoriškai rekomendavo bent savaitę akis patausoti, neskaityti, nedirbti kompiuteriu. Bet tų nurodymų vyras negalėjo laikytis – po penktadieniais atliktų operacijų akims leido ilsėtis tik savaitgalio dienomis, o pirmadieniais jau dirbo įprastai“, – pasakojo J.Butkevičienė.

Nuo antrosios operacijos praėjo tik dvi savaitės, todėl politiko akys jautrokos, kol kas reikia lašinti vaistus, saugoti akis nuo tiesioginių saulės spindulių.

„Kaip Algirdas dabar jaučiasi? Žinoma, džiaugiasi. Atsisakius akinių pagerėjo gyvenimo kokybė. O aš džiaugiuosi, kad jis gerai jaučiasi.

Sutikti žmonės dabar neretai nustemba pamatę Algirdą be akinių. Per tiek metų akiniai buvo tapę jo įvaizdžio dalimi. Bet ne vienas pasako, kad šis įvaizdis geresnis“, – kalbėjo premjero sutuoktinė. rem

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.